Ο πόλεμος συνεχίζεται…

16:22 31/3/2013 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ είχε μία μεγάλη ευκαιρία πριν το παιχνίδι στη Λιβαδειά: με νίκη στην ουσία καθάριζε την υπόθεση παραμονή. Τελικά το χρυσό «τρίποντο» δεν ήρθε. Όμως και το τελικό 0-0 και ο ένας βαθμός που πήρε από το σημερινό ματς μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος για τη συνέχεια... Ο πόλεμος της παραμονής ωστόσο παραμένει και οι επόμενες αγωνιστικές είναι οι πλέον καθοριστικές.

Γενικά το παιχνίδι ήταν από μετριότατο... Το πρώτο 25λεπτο μάλιστα για την ΑΕΚ

ήταν κακό. Η ομάδα είχε χάσει το κέντρο, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, δεν είχε το καθαρό μυαλό στην επίθεση να γίνουν κινήσεις στο χώρο και να βγει μπροστά, με αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να ελέγχει το παιχνίδι από τη σέντρα και προς την εστία της ΑΕΚ. Ο Βέλιτς είχε βάλει δύο παίκτες να συγκλίνουν προς τη δεξιά πλευρά της άμυνας της Ένωσης, εκεί που ο Λίνεν επέλεξε τον Τσουκαλά αντί του Βαλεντίνου Βλάχου. Τούτο είχε ως αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός να πατάει περισσότερο περιοχή και να κάνει την πρώτη του μεγάλη φάση (ως τότε εύκολα ή δύσκολα η άμυνα της ΑΕΚ καθάριζε τις φάσεις) στο 16', όταν στο πρώτο του στημένο (κόρνερ) ο Χοσέμι στο πρώτο δοκάρι έπιασε την κεφάλιά, με την Ένωση να τη σώζει το οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου. Μετά από ελάχιστα λεπτά η Λιβαδειά έχασε και τη δεύτερη ευκαιρία της στο πρώτο ημίχρονο, όταν έπειτα από λάθος του Μπουγαϊδη (γενικά ο αμυντικός της ΑΕΚ έδειχνε επιρρεπείς σε λάθος μεταβιβάσεις έξω από την περιοχή) ο Βασιλείου έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ΑΕΚ σαν να συνήλθε. Ο Μητρόπουλος στο κέντρο μαζί με τον Κορδέρο ανέβασαν την απόδοσή τους, το ίδιο και ο Ανάκογλου που από το 20' και μετά πήρε πρωτοβουλίες και η Ένωση πήρε μέτρα στο γήπεδο, κυκλοφορώντας κάπως τη μπάλα. Στο 24' έγινε η πιο σημαντική φάση της ΑΕΚ. Ο (μέτριος) Πετρόπουλος έκλεψε τη μπάλα από το Χοσέμι, βγήκε μπροστά, ανατράπηκε έξω από την περιοχή, διαμαρτυρήθηκε για κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Λεβαδειακού, με τον Βοσκάκη να δίνει τελικά κίτρινη, θεωρώντας ότι ο φορ της ΑΕΚ δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Το φάουλ εκτέλεσε έξοχα με το αριστερό ο Ανάκογλου και ο Κυριακίδης έδειξε τα αντανακλαστικά του, διώχνοντας, στο «γάμα» της εστίας του, απίστευτα δύσκολα σε κόρνερ.

Γενικά η ΑΕΚ από το 25' και μετά έδειξε πιο επιθετική, περισσότερο δραστήρια, τα πλάγια μπακ της βρήκαν χώρο να ανέβουν μπροστά και να δείξουν επιθετικό πνεύμα... Ο Φούντας ωστόσο «κατέστρεψε» κάποιες φάσεις επιχειρώντας μακρινά σουτ, ενώ και ο Πετρόπουλος μπορεί να έδωσε μάχες, αλλά ήταν ανούσιος. Το πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν οι αυτοματισμοί που δεν υπήρχαν και η σπιρτάδα των παικτών της, για να φύγει η κάθετη πάσα. Αν ο Ρίκκα ακολουθούσε την απόδοση του Κορδέρο και του Ανάκογλου στο οργανωτικό επίπεδο, από το 25' και μετά, ίσως η ομάδα έβγαζε περισσότερες φάσεις για γκολ.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο γήπεδο, απ' ότι στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του πρώτου μέρους. Ο Ανάκογλου ανέλαβε το ρόλο να προσπαθήσει να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο, όμως και πάλι το πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν στη δημιουργία φάσεων. Ο Πετρόπουλος έτρεχε άσκοπα δεξιά κι αριστερά, αφήνοντας τον Φούντα να παίζει στην κορυφή! Αποτέλεσμα αυτού είχε ο φορ της ΑΕΚ να κουραστεί και να μην υπάρχουν επιλογές για την τελική πάσα στην αντίπαλη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΚ σε όλο το δεύτερο ημίχρονο έκανε μία φάση, όταν έπειτα από φάουλ του Ρίκκα στο 71' ο Κουτρουμπής έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Από την άλλη πλευρά και ο Λεβαδειακός είχε σοβαρό πρόβλημα να φτιάξει φάσεις, καθώς η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, με πρώτο τον Τσουκαλά βελτιώθηκε αισθητά, όντας αποτελεσματικοί στις επεμβάσεις τους. Κι όμως οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, όταν στο 49' ο Κωνσταντόπουλος σε μία εύκολη σέντρα, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Τσουμάγκας έδιωξε προ του Βασιλείου.

Γενικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν είδαμε καθόλου ποδόσφαιρο. Πολλά λάθη, πολλές διακοπές, ένα ανούσιο παιχνίδι κέντρου και για τις δύο ομάδες. Ο Λίνεν έκανε την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο στο 80' βγάζοντας τον μοναδικό επιθετικά παίκτη που έδειχνε πως μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω, δηλαδή τον Ανάκογλου, βάζοντας στη θέση του τον Φέτση. Σαφής η πρόθεση του Γερμανού να κοιτάξει κυρίως να πάρει το βαθμό η ΑΕΚ, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την επίθεση, παρά το γεγονός ότι στα τελευταία δύο λεπτά της κανονικής διάρκειας πέρασε τον Σταματή και τον Φουρτάδο στις θέσεις των Πετρόπουλου και Ρίκκα, θέλοντας να δώσει φρέσκα πόδια στο γήπεδο. Αμφότεροι πάντως δεν φάνηκαν καθόλου και ως το φινάλε είχαμε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δύο αποβολές, μία από κάθε ομάδα, περισσότερο ως... επίτηδες, από τους Φούντα (στο 93') και Χοσέμι (στο 95') ώστε να χάσουν ένα παιχνίδι και όχι δύο στη συνέχεια, καθώς είχαν συμπληρώσει 7 κάρτες.

Έτσι λοιπόν τελείωσε το ματς στη Λιβαδειά, με την ΑΕΚ να παίρνει έναν βαθμό στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία...

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Μάρτινς (76' Καγιεχόν), Πόι, Βασιλείου, Ζησόπουλος, Λισγαράς, Μεντί, Ακόστα

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Τσουκαλάς, Τσουμάγκας, Κουτρουμπής, Μπουγαϊδης, Μητρόπουλος, Κορδέρο, Ρίκκα (90' Φουρτάδο), Ανακόγλου (82' Φέτσης), Φούντας, Πετρόπουλος (88' Σταματής)

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

18.33 Ασταμάτητο τραγούδι από τον κόσμο της ΑΕΚ...

17.22 Εκπληκτική παρουσία του λαού της ΑΕΚ στο γήπεδο. Συνεχώς τραγούδι, ενώ όσο περνούν τα λεπτά κι άλλοι μπαίνουν στο γήπεδο σε άλλες θύρες, εκτός από το πέταλο που έχει γεμίσει ασφυκτικά

17.17 Οι οπαδοί της ΑΕΚ συνεχώς λένε συνθήματα για τον Κομπότη και το γεγονός ότι δεν έδωσε περισσότερα εισιτήρια

17.14 Αρχηγός της Ένωσης είναι στο σημερινό παιχνίδι ο Αντώνης Ρίκκα

17.13 Mε τις μαύρες εμφανίσεις θα αγωνιστεί σήμερα η ΑΕΚ

17.05 Παντού στο γήπεδο βρίσκονται οι οπαδοί της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι αρκετοί είναι ακόμα απ' έξω.

17.02 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων στο LIVE του aek365

16.54 Στο γήπεδο βρίσκονται επίσης τόσο ο Γκερέιρο, όσο και ο Γροντής

16.48 Οι Παυλής και Αρκούδας μπορεί να είναι εκτός αποστολής, αλλά ταξίδεψαν μόνοι τους στη Λιβαδειά και είναι στο γήπεδο δίπλα στους συμπαίκτες τους

16.47 Ακόμα και σε οικοδομή κοντά στο γήπεδο έχουν ανέβει οπαδοί της ΑΕΚ, προκειμένου να δουν, έστω από εκεί την ομάδα τους

16.42 Τους Κατσικοκέρη και Αναστασόπουλο αφήνει εκτός αποστολής ο Έβαλντ Λίνεν την τελευταία στιγμή. Στον πάγκο της ΑΕΚ ξανά ο Φουρτάδο

16.34 Στον αγωνιστικό χώρο για ζέσταμα και οι δύο ομάδες

16.33 Ισχυρή είναι η αστυνομική δύναμη σε ακτίνα τουλάχιστον 200 μέτρων από γήπεδο, κάνοντας ελέγχους για εισιτήρια στον κόσμο...

16.25 Ο Κωνσταντόπουλος βγαίνει για προθέρμανση

16.16 Περίπου 60 οπαδοί της ΑΕΚ έχουν μπει ως τώρα στο γήπεδο, ενώ οι υπόλοιπες εξέδρες είναι άδειες... Το θέμα φυσικά είναι πώς θα μπουν όλοι αυτοί οι οπαδοί της ΑΕΚ (πάνω από 1000) που έχουν πάει στην πόλη, παρά τα μόλις 300 εισιτήρια που έδωσε ο Κομπότης.

Keywords
Τυχαία Θέματα