Λίνεν: Ανεβήκαμε ψυχολογικά

22:43 3/12/2012 - Πηγή: AEK365

Εκτός του θέματος με τον Κατίδη, ο Έβαλντ Λίνεν στάθηκε φυσικά, στη συνέντευξη Τύπου, στο πόσο σημαντική ήταν για την ΑΕΚ η αποψινή νίκη επί του ΠΑΣ, καθώς την ξεκολλάει από την τελευταία θέση. Από εκεί και πέρα, ο Γερμανός αναφέρθηκε στο ποδοσφαιρικό σύστημα στην Ελλάδα, όσον αφορά τα τμήματα υποδομής, ενώ μίλησε και για την κατάσταση των γηπέδων στα Σπάτα:

Για το ματς και τη νίκη επί του ΠΑΣ:

«Ηταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς γιατί

έτσι μπορούμε να πλησιάσουμε τις άλλες ομάδες και να αφήσουμε την τελευταία θέση έστω στη διαφορά των γκολ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ψυχολογικά και η ομάδα άξιζε αυτή τη νίκη. Ισως να μην ήταν η καλύτερη μας εμφάνιση αλλά αυτή τη στιγμή μετράει μόνο η νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μου άρεσε η αμυντική δουλειά μας κάποιες στιγμές αλλά ο ΠΑΣ είναι μια καλή ομάδα που παίζει γρήγορα και είναι δύσκολο να τους πρεσάρεις. Είχαμε λοιπόν κάποια προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο. Σκοράραμε νωρίς αλλά αυτό μερικές φορές δε βοηθάει γιατί μπορεί να... χαμηλώσει το βαθμό συγκέντρωσης και επιθετικότητας. Χάσαμε και το πέναλτι μετά για να ξαναπάρουμε το προβάδισμα... Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως η ομάδα τα έδωσε όλα για τη νίκη και την αξίζουν οι παίκτες μου.

Είμαι ικανοποιημένος με το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ δεν είχε ευκαιρία παρά μόνο μια αντεπίθεση και ένα σουτ που έφυγε άουτ. Δεν τους επιτρέψαμε να μας απειλήσουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Για τον Σταματή:

"Είμαι χαρούμενος για τη σημερινή νίκη με το γκολ ενός παίκτη που ξέρει ότι δεν είναι ο καλύτερος αλλά δουλεύει σκληρά και είναι ωραίος χαρακτήρας".

Για τον Φουρτάδο και την αλλαγή του:

"Ο Φουρτάδο ήταν δέκα μέρες τραυματίας, ήταν καλός στη Βέροια αλλά πολύ κουρασμένος στις προπονήσεις. Κάνουμε προπονήσεις σε βαρύ γήπεδο και είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μη χάνουμε παίκτες. Ηρθε αργά στην ομάδα, δεν έκανε προετοιμασία και θα πρέπει να δουλέψουμε. Ο Αρκούδας ήταν κουρασμένος στο τέλος, όπως και ο Κοτσαρίδης. Με την Καλλιθέα βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα φιλικό".

Για το ποδοσφαιρικό σύστημα στην Ελλάδα

"Είχα πει πριν 5-6 χρόνια και θα το ξαναπώ, γιατί είναι γελοίο, το να μην μπορούν να αγωνιστούν στη δεύτερη ομάδα παίκτες μεγαλύτερη σε ηλικία, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο, για να παίρνουν ματς στα πόδια τους. Οταν έφυγα πρώτη φορά από την Ελλάδα οι ομάδες ήταν κάτω των 20 ετών, τώρα κάτω των 19, αν ξαναφύγω και επιστρέψω μπορεί να είναι κάτω των 17... Είναι γελοίο όλο αυτό και δε βοηθάει τους ποδοσφαιριστές, είναι γελοίο και γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Ο Παυλής είναι 23 ετών, στη Γερμανία θα θεωρείται νέος ποδοσφαιριστής, εδώ θεωρείται ποδοσφαιριστής που είναι στο τέλος της καριέρας του..."

Για το γήπεδο στα Σπάτα:

"Το δεύτερο γήπεδο στα Σπάτα είναι σε καλό δρόμο αλλά μάλλον μέχρι τα Χριστούγεννα δε θα μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε... Με είχαν ενημερώσει οι συνεργάτες μου για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και στο ΟΑΚΑ".

Keywords
Τυχαία Θέματα