Μακελειό στο Ιράκ

12:37 20/3/2012 - Πηγή: AEK365

Τουλάχιστον 16 εκρήξεις σημειώθηκαν την Τρίτη σε διάφορες πόλεις του Ιράκ από βομβιστικές επιθέσεις με 39 άτομα να βρίσκουν το θάνατο και 188 ακόμα να τραυματίζονται.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε Βαγδάτη, Κιρκούκ, Χίλα, Κερμπάλα, καθώς και στις πόλεις Μπαΐτζι, Σαμάρα, Ντακούκ, Ντουλουίγια, Λατιφίγια, Μαχμουντίγια και Τουζ Χουρμάτο.

Στην Κερμπάλα, ιερή πόλη των σιιτών, τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν σε δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σε πάρκο στην είσοδο της πόλης και κοντά σε εστιατόριο.

Στο Κιρκούκ οι νεκροί είναι τουλάχιστον

εννέα και οι τραυματίες 30, όπως ανακοίνωσαν πηγές των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

Στη Βαγδάτη η επίθεση -που όπως φαίνεται πραγματοποιήθηκε από καμικάζι- σημειώθηκε στην εμπορική περιοχή Αλάουι και οι νεκροί είναι τουλάχιστον τρεις.

Στη Μαχμουντίγια μια βόμβα σε αυτοκίνητο εξερράγη, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας 12, ενώ στόχος επίθεσης έγινε όχημα που μετέφερε τον κυβερνήτη της επαρχίας Άνμπαρ.

Σε έκρηξη αυτοκινήτου σκοτώθηκε ένας από τους άνδρες της ασφάλειάς του και τραυματίστηκαν οκτώ ακόμα άτομα.

Οι επιθέσεις σημειώνονται ανήμερα της 9ης επετείου της αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ και λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στη Βαγδάτη, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 27 ως 29 Μαρτίου.

Είναι η πρώτη σύνοδος που πραγματοποιείται στο Ιράκ μετά τουλάχιστον 20 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα