Μαλεζάς: Θέλω να επανέλθω και να παίξω

10:37 25/12/2012 - Πηγή: AEK365

Την επιστροφή του στην δράση μετά τον τραυματισμό περιμένει πώς και πώς ο Στέλιος Μαλεζάς ο οποίος υποστήριξε πως θέλει να επανέλθει και να παίξει για να αποδείξει, όπως είπε, πως είναι σε θέση να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός και καλύτερος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο μπακ της Φορτούνα Ντίσελντορφ στην εφημερίδα "Sportday"
- Κατ' αρχάς, πώς προέκυψε η Φορτούνα;
"Ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα, όπως η Μπουντεσλίγκα, να ζήσω κάτι διαφορετικό. Όταν πληροφορήθηκα το ενδιαφέρον

της Φορτούνα δεν το σκέφτηκα καθόλου, αν γινόταν θα υπέγραφα την ίδια στιγμή".
- Μπουντεσλίγκα VS Super League. Είναι αυτό που λέμε η μέρα με τη νύχτα;
"Δεν γίνεται να συγκρίνουμε ένα πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζονται καλύτεροι παίκτες, σε υπερσύγχρονα γήπεδα που έχουν σε κάθε αγώνα 40-50 χιλιάδες κόσμο, με τη Super League. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Ασφαλώς και η διαφορά δεν είναι στο ταλέντο. Δεν θεωρώ ότι οι Γερμανοί γεννιούνται καλύτεροι παίκτες. Απλά ξεκινούν έχοντας μόνο ευνοϊκές συνθήκες για μια ποδοσφαιρική καριέρα. Εν αντιθέσει με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα πρέπει να ξεπεράσουν ένα σωρό εμπόδια. Δεν έχουν τις κατάλληλες υποδομές, δεν έχουν την απαραίτητη στήριξη, η κριτική γίνεται παρέα τους από πολύ μικρή ηλικία, θες να σου πω κι άλλα;".
- Όλα στραβά κι ανάποδα, δηλαδή;
"Όχι όχι. Ευτυχώς τελευταία υπάρχουν προπονητές, Έλληνες και ξένοι, οι οποίοι έχουν τις γνώσεις και κάνουν τα κατάλληλα πράγματα από τις πολύ μικρές ηλικίες. Ασχολούνται, επιμορφώνονται, διευρύνουν του ορίζοντές τους και έχουν υπομονή με τους ποδοσφαιριστές".
- Όπως;
"Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Πανιώνιος. Εμπιστεύθηκε έναν προπονητή που δεν είχε εμπειρία στο παρελθόν, Έλληνα, μικρό σε ηλικία, που έριξε κατευθείαν στα βαθιά νεαρούς παίκτες που εξελίσσονται".
- Στα δικά σου τώρα. Η Φορτούνα Ντίσελντορφ επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από 15 χρόνια και στο τέλος του πρώτου γύρου έχει 21 βαθμούς. Το περίμενες;
"Πιστεύω στην ομάδα και στους συμπαίκτες μου. Αυτό έλειπε. Η συγκομιδή των 21 βαθμών είναι πολύ σημαντική. Δείχνει ότι δουλεύουμε με σωστό τρόπο και είμαστε σε καλό δρόμο για να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής. Έχουμε 21 πόντους, αλλά θέλουμε άλλους τόσους. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε".
- Ωραία η χειμερινή διακοπή. Ευκαιρία για ξεκούραση, αλλά μήπως έπειτα από τόσο καιρό αποχής λόγω τραυματισμού σε κάνει κάπως ανυπόμονο;
"Ασ' τα να πάνε. Η σεζόν πήγαινε μια χαρά μέχρι που τραυματίστηκα και έχασα σχεδόν δύο μήνες. Κάναμε κι ένα λαθάκι κατά την αποθεραπεία μου, το οποίο αν είχαμε αποφύγει, θα είχα επιστρέψει. Όλοι οι άνθρωποι στην ομάδα, όμως, με στήριξαν πάρα πολύ, διότι όταν δεν παίζεις είναι και δύσκολο και περίεργο, και πάνω που αποθεραπεύτηκα ήρθε η διακοπή του πρωταθλήματος. Θέλω να επανέλθω και να παίξω, έχω να αποδείξω ότι είμαι σε θέση να επιστρέψω ακόμα πιο δυνατός και καλύτερος".
- Η πολιτική κατάσταση και η οικονομική κρίση που βιώνουμε στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα για τους Έλληνες στη Γερμανία. Έχεις γίνει μάρτυρας κάποιου ρατσιστικού περιστατικού;
"Για να πω την αλήθεια έχω συναντήσει το ακριβώς αντίθετο. Μπορεί κάποιοι να έχουν βιώσει κάτι αρνητικό, αλλά οι άνθρωποι εδώ έχουν κατανόηση και αναγνωρίζουν ότι δεν φταίει ο απλός κόσμος για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Έχω συναντήσει στήριξη και αγάπη. Μας σέβονται, δεν μας λυπούνται".
- Τις εξελίξεις, διοικητικές και αγωνιστικές, στον ΠΑΟΚ τις παρακολουθείς, ποια είναι η γνώμη σου;
"Πιστεύω ότι ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε για να μείνει και να αλλάξει τον ΠΑΟΚ προς το καλύτερο. Μετράει πολύ τις κινήσεις του και έχει διάθεση να προσφέρει πολλά. Η μεταγραφή του Κατσουράνη είναι μια πρώτη απόδειξη. Θα βοηθήσει πάρα πολύ με την προσωπικότητά του και την εμπειρία του. Απ' ό,τι μαθαίνω ο νέος ιδιοκτήτης κινείται με αργά και σταθερά βήματα. Ασχολείται και με την παραμικρή λεπτομέρεια κι αυτό είναι ελπιδοφόρο".
- Ο όμιλος της Εθνικής μας στα προκριματικά του Μουντιάλ έχει εξελιχθεί σε μια μονομαχία με τη Βοσνία. Θα τα καταφέρουμε;
"Γενικά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ως άνθρωπος, αλλά αυτή η Εθνική Ελλάδας μου βγάζει κάτι πολύ θετικό. Έχει καταφέρει πάρα πολλά, χωρίς αμφιβολία, αλλά μπορεί να πετύχει ακόμα περισσότερο. Πιστεύω ότι θα είμαστε στο Μουντιάλ".
- Είναι πλεονέκτημα για εσένα το γεγονός ότι στο τιμόνι της Εθνικής είναι ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος σε είχε υπό τις οδηγίες του στο παρελθόν;
"Σε ό,τι αφορά τις κλήσεις, όχι. Ο κύριος Σάντος καλεί τους καλύτερους, όχι αυτούς που γνωρίζει πιο καλά. Μέσα στις προπονήσεις, όμως, σαφώς και είναι πλεονέκτημα, αφού ξέρω τι ζητάει. Τρία χρόνια συνεργαστήκαμε εξάλλου στον ΠΑΟΚ".

Keywords
Τυχαία Θέματα