Η επιστροφή ξεκίνησε με γκολάρες

15:47 22/9/2013 - Πηγή: AEK365

Των ΚΩΣΤΑ ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τον δρόμο της επιστροφής της και τον ξεκίνησε καλά και νικηφόρα. Στο ιστορικό ματς με τον Μανδραϊκό κέρδισε 0-2 στη Φυλή και μάλιστα με δύο εκπληκτικά γκολ των Σταθάκη (10') και Πλατέλλα (83'). Άργησε να «καθαρίσει» το παιχνίδι η Ένωση, καθώς σπατάλησε τεράστιες ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ, με πιο βασική το χαμένο πέναλτι του Ντακόλ στο 75'. Η ΑΕΚ

κρατάει το γεγονός ότι έχασε πολλές ευκαιρίες, για πρώτη φορά φέτος, ότι επιβλήθηκε από την αρχή του αντιπάλου της και έδωσε το δικαίωμα στον κόσμο να πιστέψει ότι θα συνεχίσει ακόμη καλύτερη... Υπήρχαν όμως και αρνητικά: Όπως το γεγονός ότι σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, ότι πολλές φορές οι παίκτες της έκαναν τα εύκολα... δύσκολα, ότι η επιλογή Μπρέσεβιτς φορ και Ντακόλ από πίσω του δεν δείχνει να ταιριάζει, ενώ στο κέντρο μπορεί ο Κορδέρο με τον Ανάκογλου (ο Ισπανός έκανε εκπληκτικό ματς σε όλους τους τομείς) να έκαναν τη διαφορά, αλλά η ΑΕΚ χρειάζεται ένα καθαρό αμυντικό χαφ, ώστε οι δύο αυτοί παίκτες να προωθηθούν περισσότερο. Ειδικά ο Ανάκογλου αναγκαζόταν να διανύσει πολλά χιλιόμετρα από το κέντρο στη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου προκειμένου να φτιάξει ευκαιρίες, γεγονός που τον κάνει να σπαταλά δυνάμεις.

Μπήκε όπως έπρεπε...

Το άγχος υπήρχε, λοιπόν, αλλά η εικόνα της ΑΕΚ το έδιωξε από το πρώτο λεπτό. Η ομάδα μπήκε στο γήπεδο όπως ακριβώς έπρεπε: με πάθος, με πείσμα, με σκοπό να κυριαρχήσει από το πρώτο λεπτό. Και το έκανε έναντι του αντιπάλου της. Ευκαιρίες άρχισαν να χάνονται από το ξεκίνημα για να έρθει η έμπνευση του Σταθάκη στο 10' όταν λίγο κάτω από το ημικύκλιο της περιοχής (!) έπιασε ένα ξερό αριστερό σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στο «γάμα» της εστίας του Μανδραϊκού. Ήταν ένα ιστορικό γκολ, το πρώτο της ΑΕΚ σε αυτή την ειδική κατηγορία που βρίσκεται προσωρινά και ήταν πανέμορφο. Η Ένωση λοιπόν, άνοιξε το σκορ από το πρώτο δεκάλεπτο. Δεν κατάφερε να πετύχει κι άλλα γκολ στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι ήλεγχε απόλυτα τον αγώνα, κάνοντας μόνο μια μικρή «κοιλιά» στο παιχνίδι της.

Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα ο Δέλλας, ο οποίος έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε τον Πόποβιτς στο αρχικό σχήμα, αντί του Ράμα που έδειχνε να «κερδίζει» στις προπονήσεις τη θέση. Η αλήθεια πάντως είναι πως ο Πόποβιτς έδειχνε εκτός αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, παίζοντας ως αριστερό εξτρέμ. Εντελώς αντίθετη η εικόνα του Πλατέλλα από την άλλη πλευρά, με τον 23χρονο εξτρέμ να κάνει πάρα πολλή δουλειά δημιουργικά. Πολλά χιλιόμετρα μπροστά, έδωσε βοήθειες στον Τσουκαλά, με τον οποίο συνδυάστηκαν αρκετά καλά. Το μεγάλο ατού της ΑΕΚ πάντως ήταν το κέντρο της. Εκεί που δέσποζε η παρουσία των δύο αμυντικών της χαφ Κορδέρο και Ανάκογλου. Σε ρόλο «κόφτη» τυπικά ο πρώτος, πιο ελεύθερος ο δεύτερος «έκοβαν» και έφτιαχναν το παιχνίδι της ΑΕΚ εξαιρετικά. Η ομάδα θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα γκολ, αν δεν εμφάνιζε επιπολαιότητα στην τελική της πάσα και προσπάθεια κι αν ο Ντακόλ με τον Μπρέσεβιτς δεν κρύβονταν πίσω από τους αμυντικούς. Η ουσία του πρώτου ημιχρόνου είναι πως η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, δεν κινδύνευσε ούτε μία στιγμή από τον Μανδραϊκό που είχε απλά κάποιες επιθετικές ατομικές εξάρσεις, με τους στόπερ Σταθάκη και Τζανετόπουλο ότι προβλήματα είχαν τα αντιμετώπισαν σωστά.

Δεν το «καθάρισε» νωρίς στην επανάληψη

Η μοναδική αλλαγή που έκανε ο Δέλλας στην έναρξη της επανάληψης ήταν εσωτερική με τον Πλατέλλα να ξεκινά αριστερό εξτρέμ και τον Πόποβιτς δεξιά, κι αυτό όμως για 10 λεπτά, καθώς από το 55' οι δύο παίκτες γύρισαν στις πτέρυγες που ξεκίνησαν το ματς. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς πάρα πολλές φορές! Της δόθηκαν ουκ ολίγες ευκαιρίες, όμως τις σπατάλησε όλες... Ακόμη και το πέναλτι που κέρδισε ο Τζανετόπουλος στο 75' και σπατάλησε ο Ντακόλ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ! Τελικά έπρεπε να φτάσουμε στο 83' για να κάνει μία ατομική προσπάθεια ο Πλατέλλας από τα δεξιά και μέσα από την περιοχή με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-2. Ήταν ένα γκολ... ηρεμίας για την ΑΕΚ, η οποία ως τότε έχανε ευκαιρίες με τον Μπρέσεβιτς κατά κύριο λόγο ( που αντικαταστάθηκε σωστά στο 70' από τον Γροντή, με τον Ντακόλ να πηγαίνει σε θέση φορ και η ομάδα να αλλάζει εικόνα προς το καλύτερο) και τους Ντακόλ και Πόποβιτς κατά δεύτερο. Όσο η ΑΕΚ δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες της τόσο έδινε το δικαίωμα στον Μανδραϊκό να πιστεύει ότι μπορεί να «κλέψει» κάτι από το ματς... Και οι γηπεδούχοι η αλήθεια είναι πως στην επανάληψη μη έχοντας τίποτα να χάσουν βγήκαν πιο αποφασιστικά μπροστά και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες, όσο το παιχνίδι μάλιστα ήταν στο 0-1. Ο Βούρας όμως ήταν εκεί και κράτησε το «μηδέν» παθητικό για την ΑΕΚ.

Η ουσία είναι πως το πρώτο ματς για την ΑΕΚ στη Γ' Εθνική ήταν νικηφόρο. Η ομάδα εμφανίστηκε ακόμη βέβαια... άμαθη από τον τρόπο που αγωνίζονται οι σύλλογοι σε αυτή την κατηγορία, όμως τα κατάφερε... Μπήκε με το δεξί σε αυτή την περιπέτεια και η συνέχεια επιβάλλεται να είναι καλύτερη, όπως και η ομάδα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ: Χρόνης, Κουστουλάκης, Σιακαβάρας, Μεσίνης, Κολτσίδας (63' Κουβίδης), Αγκόλι, Ντιλίτσης, Ζουραβλίοφ (57' Καλογρίδης), Καϋμακούδης, Ζαχαράτος (50' Βασιλείου), Σερελάς

ΑΕΚ: Βούρας, Τσουκαλάς, Τσουμάγκας, Σταθάκης, Τζανετόπουλος, Κορδέρο (89' Παληαρούτας), Ανάκογλου, Πόποβιτς (90+2 Πεταυράκης), Πλατέλλας, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς (70' Γροντής)

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

18.20 Ο Δέλλας καλεί τους παίκτες να πάνε στον κόσμο

18.14 Όλο το γήπεδο στο... πόδι και αποθεώνει τον Κορδέρο τη στιγμή της αλλαγής του

17.25 Ο δήμαρχος Μάνδρας βράβευσε τον Δημήτρη Μελισσανίδη στο ημίχρονο για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον κόσμο της ΑΕΚ να φωνάζει τη στιγμή που έπαιρνε την πλακέτα "γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια"

16.55 Συνεχώς όρθιος ο Δέλλας, ειδικά με το γκολ της ΑΕΚ, φωνάζει και δίνει οδηγίες στους παίκτες του

16.46 Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν αναρτήσει ένα πανό το οποίο στέλνει μήνυμα: "Φασίστες δολοφονούν, μπάτσοι συνεργούν και οι 300 παίζουν με τις ζωές μας!"

16.41 Με το γκολ της ΑΕΚ φτάνει και στο γήπεδο ο γιος του Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιώργος

16.32 Μικροένταση έξω από το γήπεδο, καθώς υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει καταφέρει ακόμη να μπει μέσα!

16.22 Η είσοδος των οπαδών της ΑΕΚ στο γήπεδο συνεχίζεται μαζικά! Το πέταλο έχει γεμίσει ασφυκτικά και το τραγούδι έχει αρχίζει δυνατά

16.15 Στο γήπεδο της Φυλής έφτασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με τον κόσμο της ΑΕΚ να τον υποδέχεται φωνάζοντας συνθήματα για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

16.14 Χαμός από τον κόσμο στους γύρω δρόμους της Φυλής, με πολύ κόσμο ακόμα να μη μπορεί στο γήπεδο!

15.44 Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο γήπεδο της Φυλής. Ήδη στις εξέδρες βρίσκονται περίπου 300 άτομα.

* Οι δύο ομάδες κάνουν εδώ και αρκετά λεπτά το καθιερωμένο τους ζέσταμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα