Μαραντόνα: Αν έπαιζα σήμερα και ο Πάπας θα ήταν Νάπολι

21:31 17/10/2013 - Πηγή: AEK365

Για όλους και για όλα μίλησε ο Ντιέγκο Μαραντόνα που βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στην Ιταλία, προσκεκλημένος στα γραφεία της ιταλικής εφημερίδας "Gazzetta dello Sport". Ο Ντιέγκο απάντησε σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια παρουσίασης σειράς DVD αφιερωμένο σε αυτόν, η οποία αποτελείται από 10 βίντεο.

Αναλυτικά ο Ντιέγκο δήλωσε:

Για το μεγάλο του όνειρο: "Ο Μπενίτεθ κάνει εξαιρετική δουλειά και έχει επιστρέψει στην ομάδα η νοοτροπία νικητή που είχε στο παρελθόν. Θα μου άρεσε να προπονήσω τη Νάπολι αφού

φύγει ο Μπενίτεθ αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι οι επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου θεωρούν πως ο Μαραντόνα δεν τους ταιριάζει για αυτό και τώρα δεεν δουλεύω. Δεν είναι οικονομικό το θέμα αλλά το ότι με φοβούνται.

Για το επικείμενο ντέρμπι Ρόμα-Νάπολι: "Η Ρόμα είναι όπως ένα τρένο αλλά η Νάπολι είναι περισσότερο πεινασμένη για τη νίκη και ελπίζω να γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι. Θα παρακολουθήσω σίγουρα το παιχνίδι, είτε από το γήπεδο, είτε από την τηλεόραση".

Για το γεγονός πως το ιταλικό πρωτάθλημα ήταν στην εποχή του το κορυφαίο της Ευρώπης: "Εμείς είχαμε τότε πολύ δυνατές ομάδες, πέρα από πολύ μεγάλους παίκτες. Δεν μπορούσες να σκεφτείς ότι θα πήγαινες στην έδρα της Κόμο και θα νικούσες 5-0. Το ιταλικό ήταν το ωραιότερο πρωτάθλημα. Κάθε Κυριακή στην Ιταλία υπήρχε Μουντιάλ".

Για το πως κρίνει τη μέχρι τώρα προπονητική του παρουσία και ειδικά στον πάγκο της Αργεντινής στο Μουντιάλ του 2010: "Το γεγονός ότι τώρα δεν προπονώ είναι θέμα αρχής και επειδή δεν έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Είχα τους παίκτες στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι απογοητευμένος από τον Μέσι. Ήταν άτυχος στη Νότια Αφρική και όταν αποκλειστήκαμε δεν υπήρχε άλλος να κλαίει όπως αυτός. Αυτή είναι η ομορφότερη ανάμνηση που με δένει με τον παίκτη".

Για την κόντρα του με τον Πελέ για τον τίτλο του κορυφαίου όλων των εποχών: "Εγώ κέρδισα με τις ψήφους του κόσμου. Ο Πελέ ήταν δεύτερος ακόμα και στη Βραζιλία καθώς εκεί αναδείχτηκε κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών ο Άιρτον Σένα. Έχω κερδίσει επίσης τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη του αιώνα από την ψηφοφορία της FIFA μέσω διαδικτύου. Οι φίλοι του Πελέ του απένειμαν τον τίτλο "αθλητής του αιώνα" όπου όμως δεν είχε ψηφίσει ο κόσμος".

Για την αντιπαράθεσή του με την FIFA και τον πρόεδρό της, Ζεπ Μπλάτερ: "Με αποκαλούν τρελό του χωριού; Μου αρέσει. Οι τρελοί, τα μωρά και οι μεθυσμένοι λένε πάντοτε την αλήθεια. Δεν γονάτισα ποτέ μπροστά σε αυτούς που θα ήθελαν να με δουν έτσι, όπως ο (σ.σ. ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ) Μπλάτερ ή ο (σ.σ. πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής, Χούλιο) Γροδόνα. Εάν σήμερα δεν είμαι προπονητής της Αργεντινής είναι λόγω αρχής, όχι γιατί δεν έκανα καλή δουλειά. Τώρα δεν εργάζομαι γιατί οι μάνατζερ ξέρουν ότι με εμένα δεν μπορούν να βάζουν παίκτες στην ομάδα μου. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Γνωρίζαμε ότι η Γερμανία είχε τον Τόμας Μίλερ, τον οποίο έπρεπε να μαρκάρει ο Νικολάς Οταμέντι. Υπήρχαν κι οι Σάμι Κεντίρα, Μίροσλαβ Κλόζε, Περ Μέρτεζακερ. Ήταν όλα στο κεφάλι μου. Μου πήραν τα πάντα, αλλά όχι τη μνήμη. Ο γιος του Γροδόνα στις 'μικρές' εθνικές της Αργεντινής; Μη μου μιλάτε γι' αυτό. Ορκίζομαι στον ανιψιό μου ότι δεν έχει ακουμπήσει ποτέ μπάλα. Όταν ήμουν στην Αργεντινή, έπρεπε να πάμε στην Ουρουγουάη και μία ισοπαλία ήταν αρκετή. Μου είπαν να μην βάλω τον Άνχελ ντι Μαρία. Τον έβαλα και νικήσαμε".


Για τον νέο ιδιοκτήτη της Ίντερ από την 15η Οκτωβρίου, Έρικ Τοχίρ: "Δεν θα είναι ποτέ ένας πρόεδρος όπως ο Μοράτι. Εκείνος που αγόρασε την Ίντερ δεν ξέρει την διαφορά μεταξύ μίας μπάλας ποδοσφαίρου και μίας μπάλας αμερικανικού ποδοσφαίρου. Ίσως μάθει, όμως ο Μοράτι είναι ένας αρχοντικός άνθρωπος".

Για τον Μάριο Μπαλοτέλι: "Ο καθένας διαχειρίζεται τη ζωή του όπως θέλει, αφήστε ήσυχο τον Μπαλοτέλι. Ο προπονητής του είναι αυτός που πρέπει να τον κρίνει για αυτά που κάνει στην προπόνηση και στο γήπεδο".

Για τη σύγκριση Μέσι-Κριστιάνο Ρονάλντο: "Ο Λίο είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Ο Μέσι μπορεί να ξεφύγει από πέντε αντιπάλους όταν θέλει, ο Κριστιάνο όχι".

Για τους κορυφαίους άσους της μπάλας αυτή τη στιγμή: "Ο Μέσι είναι το Νο 1 και μετά έρχονται οι Κριστιάνο, Νεϊμάρ, Μπαλοτέλι και μερικοί ακόμη".

Για τον καπιτάνο της Ρόμα Φραντσέσκο Τότι: "'Είναι τεράστιος όπως ήμουν και εγώ".

Για το αμαρτωλό παρελθόν του με τα ναρκωτικά:
Σε τέσσερις μήνες θα συμπληρώσω 10 χρόνια που δεν παίρνω τίποτα. Όταν είσαι νέος θέλεις να το κάνεις μπροστά σε όλους και γι 'αυτό έπεσα σε αυτή την παγίδα και έζησα ό, τι έζησα. Έπιασα πραγματικά πάτο, έτσι ώστε να κάνω τη μάνα μου και τις κόρες μου να κλάψουν. Έκανα κακό σε πολλούς αλλά δεν πήρα κανέναν στο λαιμό μου. Γι΄ αυτό λέω στους νέους να μη δοκιμάσουν αυτή την κακή εμπειρία. Μια μέρα είδα την κόρη μου Ντάλμα να μου λέει ότι η αδερφή της με χρειαζόταν και με παρακαλούσε να μην πεθάνω Από εκεί κατάλαβε και είπα στον εαυτό μου ποτέ πια»,

Για τα στημένα παιχνίδια: "Εάν ο κόσμος αρχίσει να καταλαβαίνει πως τα παιχνίδια είναι στημένα, τότε ας πάμε να κάνουμε μία σαπουνόπερα".

Για τον Πάπα Φραγκίσκο: "Με μένα στο γήπεδο πιστεύω ότι ακόμη και ο Πάπας Φραγκίσκος θα υποστήριζε τη Νάπολι, επειδή είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος".

Για τον ρατσισμό "Στη Βερόνα, μας έλεγαν 'πλυθείτε'. Ο φροντιστής μας έλεγε: 'Ορκίζομαι ότι πλένω κάθε μέρα'. Δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα, τα οποία συμβαίνουν και στη Μαδρίτη και στο Τορίνο. Είμαστε όλοι ίσοι, αλλά στη FIFA ακολουθούν τα συμφέροντά τους χωρίς να σκέφτονται το καλό του κόσμου. Οι 'εγκέφαλοι' της FIFA είναι 95 ετών. Πώς μπορείς να δεις την πραγματικότητα εάν δεν μπορείς να οδηγήσει ένα αμάξι;"


Για την Κούβα "Είμαι ευγνώμων στον Φιδέλ Κάστρο, ο οποίος με συνόδεψε σε μία δύσκολη στιγμή στη ζωή μου, όταν ούτε οι κλινικές στο Μπουένος Άιρες δεν με θέλανε. Οι Κουβανοί έχουν παλέψει, έχουν δώσει τη ζωή τους για να παραμείνουν στο έδαφός τους. Αυτή είναι η πραγματική ιστορία, τα υπόλοιπα είναι ανύπαρκτα".

Για τη Γερμανία "Η Γερμανία εξερράγη. Πάντα έχουν γεμάτα στάδια και ομάδες όπως η Μπάγερν κι η Μπορούσια είναι σαν τέλεια ρολόγια. Έχουν δημιουργήσει μία σημαντική γενιά, άλλα έθνη δεν είχαν την ίδια τύχη".

Για το δίλημμα Κάρλος Τέβες - Γκονσάλο Ιγκουαΐν "Ο 'Απάτσε' (σ.σ. Τέβες) ήταν μαζί μου το 2010, παίζαμε μαζί. Αμφότεροι είναι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ευχαριστώ τον Θεό που είναι Αργεντινοί".

Για τον Μάσιμο Μοράτι "Δεν θα υπάρξει ποτέ πρόεδρος όπως ο Μοράτι. Όποτε χρειαζόταν, έβαζε το χέρι στην τσέπη, αντίθετα με τον (σ.σ. ιδιοκτήτη της Νάπολι επί Μαραντόνα, Κοράντο) Φερλάινο. Ο Έρικ Τοχίρ έχει πολλά χρήματα, αλλά ο Μοράτι είναι ένας άνθρωπος κλάσης και μου έχει συμπεριφερθεί άψογα. Ο Τορίρ δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ μιας μπάλας ποδοσφαίρου και μιας μπάλας ράγκμπι".

Keywords
Τυχαία Θέματα