Γλυκιες κρεπες και θερμιδες

23:48 31/8/2021 - Πηγή: Argiro

Τα πάντα για την αγαπημένη κρεπα σοκολατα μπισκοτο  ή κρεπα με μερεντα και για τις κρεπες με τις θερμιδες τους. Όλα ξεκινάνε από ένα επιτυχημένο μειγμα κρεπας.

Για τι τρελαίνονται τα παιδιά; Μα φυσικά για κρέπες! Και μάλιστα για γλυκιές

κρέπες. Ο αγαπημένος συνδυασμός είναι ένας… κρεπα σοκολατα με μπισκοτο χωρίς να παραβλεπουμε τις θερμιδες. Σ’ αυτόν τον συνδυασμό ακόμα και οι μεγάλοι δεν μπορούν να αντισταθούν. Όμως, οι μεγαλύτεροι έχουν έναν λόγο να το ξανασκεφτούν προτού καταβροχθίσουν μια ολόκληρη σοκολατένια κρεπα. Ο λόγος αυτός δεν είναι άλλος από τις θερμίδες. Για μια κρέπα σοκολατα οι θερμιδες, ίσως, να είναι πολλές για κάποιον που θέλει να έχει τον έλεγχο του βάρους του.

Κρεπες θερμιδες

Είναι κάπως δύσκολο να δοθεί μια απάντηση όσον αφορά τις κρεπες θερμιδες. Το μείγμα κρεπας μπορεί ο καθένας να το φτιάχνει διαφορετικά όπως επίσης και το μέγεθος τους να είναι διαφορετικό. Η γέμιση στις κρέπες δεν είναι το ίδιο καθώς μπορείς να βάλεις ότι λαχταράει η όρεξη σου.

Για να έχουμε μια εικόνα πόσες “κρεπες θερμιδες” καταναλώνουμε πρέπει να κάνουμε έναν υπολογισμό που να συμπεριλαμβάνει τις θερμίδες από το μειγμα κρεπας και τις θερμίδες από την γέμιση. Αν για το μειγμα κρεπας έχουμε έτοιμο προϊόν εμπορίου οι θερμίδες αναγράφονται στην συσκευασία, διαφορετικά πρέπει να κάνουμε άθροισμα των θερμίδων των υλικών που χρησιμοποιήσαμε. Το ίδιο ισχύει και για την γέμιση.

Πόσες, όμως, είναι για γλυκιές κρεπες θερμιδες;

Η πιο συνηθισμένη γλυκιά κρέπα είναι με σοκολάτα ή μερέντα σε συνδυασμό με μπισκότο ή κάποιο φρούτο.

Κρεπα σοκολατα μπισκοτο θερμιδες: 300

Κρεπα σοκολατα θερμιδες: 270

Κρεπα με μερεντα θερμιδες: 390

Οι θερμίδες για τις παραπάνω κρέπες είναι ενδεικτικές και εξηγήσαμε τους λόγους.

Οι κρέπες καταναλώνονται κυρίως ως σνακ ή ως γλυκό. Επομένως, κάποιος που βρίσκεται σε διαδικασία μείωσης του βάρους του δεν είναι και η ιδανικότερη επιλογή προς κατανάλωση. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζονται περίπου 40-45 λεπτά αερόβιας άσκησης για να καούν οι “κρεπα σοκολατα μπισκοτο θερμιδες”.

Προτάσεις για γλυκιές κρέπες

Ένα μειγμα κρεπας ταιριάζει καταπληκτικά με μια γλυκιά γέμιση. Μπορούμε να φανταστούμε πολλές γλυκιές λιχουδιές για να βάλουμε στην κρέπα μας και να την ευχαριστηθούμε. Πάρτε, όμως, μία ιδέα:

Σοκολάτα με αγαπημένα σας φρούτα κομμένα σε ροδέλες (π.χ. μπανάνα, φρούτα του δάσους, φράουλες, ακτινίδιο).Κρεπα σοκολατα μπισκοτο με λιγες θερμιδεςΗ αγαπημένη σας μαρμελάδα με κομματάκια φρούτων και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.Φυστικοβούτυρο με ξηρούς καρπούς π.χ. αμύγδαλα, καρύδια.Μέλι με μήλο ή αχλάδι και κανέλα.Μέλι με ξηρούς καρπούς.Φρούτα εποχής με στραγγιστό γιαούρτι και μέλι.Σπιτική μερέντα με μπισκότο.

Οι επιλογές για μια γλυκιά κρέπα είναι αναρίθμητες. Όμως, μην κάνουμε και αναρίθμητες τις “κρεπες θερμιδες” από αυτά που προσθέτουμε. Τα παιδιά μπορούν άφοβα να καταναλώνουν “κρεπα σοκολατα μπισκοτο θερμιδες”, όχι φυσικά σε καθημερινή βάση αλλά οι μεγαλύτεροι, γιατί κι εκείνοι έχουν το δικαίωμα στην γλυκιά απόλαυση, μπορούν να φτιάξουν κρέπες και με λιγότερες θερμίδες από την “κρεπα σοκολατα θερμιδες”.

Μάθετε τα πάντα για τις υγιεινές κρέπες :

Υγιεινες κρεπες

Το άρθρο Γλυκιες κρεπες και θερμιδες εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
κρεπα με μερεντα και λευκη σοκολατα θερμιδες, κρεπα θερμιδεσ
Τυχαία Θέματα