Μάρτυρας-κλειδί «καίει» την Χρυσή Αυγή

09:33 25/9/2013 - Πηγή: AEK365

Η δικαστική έρευνα που ξεκίνησε ο Άρειος Πάγος για να αποκαλυφθεί ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς την ίδια στιγμή που συνεχίζονται οι αναταράξεις από τις «καρατομήσεις» στην Ελληνική Αστυνομία στις οποίες προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης θέλοντας να στείλει μήνυμα μηδενικής ανοχής.
Ήδη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, που έχει τεθεί επικεφαλής των ερευνών, κάλεσε για κατάθεση δημοσιογράφους που έχουν

μιλήσει με μετανοημένα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης, τα οποία προτίθενται να μιλήσουν και να αποκαλύψουν το ρόλο των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ενώπιον του κ. Βουρλιώτη εμφανίστηκε μάρτυρας που θήτευσε στη Χρυσή Αυγή, εκδηλώνοντας διάθεση να καταθέσει λεπτομέρειες για τους εντολείς της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και να δώσει στοιχεία για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των επιθέσεων των «Ταγμάτων Εφόδου».
Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτουν στοιχεία επιβαρυντικά για πέντε άτομα στα οποία αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επίσης, κάλεσε για εξέταση τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων και συγκεκριμένα την κυρία Σοφία Βούλτεψη από τη Νέα Δημοκρατία και τους κυρίους Παναγιώτη Λαφαζάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Τάκη Ρήγα από το ΠΑΣΟΚ και Βασίλη Οικονόμου από τη ΔΗΜΑΡ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βουρλιώτης εστιάζει την έρευνα του στις σκοτεινές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, όπως προστασία σε νυχτερινά κέντρα και αναζητά στοιχεία για τις πηγές χρηματοδότησης της οργάνωσης. Επιμένει, επίσης, να ρωτά τους μάρτυρες αν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και καθοδήγηση των δραστηριοτήτων.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα