Με ανατροπή ο Άρης

22:46 2/3/2012 - Πηγή: AEK365

Μετά από τρεις συνεχόμενες χρονιές, όπου γνώριζε την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην έδρα του, ο Άρης κατάφερε να επικρατήσει στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επικρατώντας με 3-1 του ΠΑΟΚ σε ένα άκρως τρελό κι ανατρεπτικό παιχνίδι (με εξαίρεση το πρώτο σετ).
Ένα παιχνίδι που είχε πάθος, ένταση, φοβερές

διακυμάνσεις στο σκορ με το δε τελευταίο σετ να εξελίσσεται σε ένα καταπληκτικό θρίλερ με ακόμη πιο απίστευτο φινάλε.
Κι αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Άρη να πανηγυρίσει μια νίκη επί του ΠΑΟΚ έχοντας καταφέρει να πετύχει μια εκπληκτική ανατροπή στο δ' σετ.
Στο πρώτο σετ, ο Άρης από το 6-4 και μετά πήρε μια σημαντική διαφορά, αφού με το σερβίς του προκάλεσε πολλά προβλήματα στην υποδοχή του ΠΑΟΚ, που βρέθηκε να χάνει με 11-6.
Ο Δικέφαλος μείωσε σε 11-8 με δύο επιθέσεις του Αρμενάκη, αλλά αυτή ήταν κι η ελάχιστη τιμή της διαφοράς, καθώς το 14-10 μετατράπηκε σε 16-10 και λίγο αργότερα σε 20-12. Ο ΠΑΟΚ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 21-16 χάρις σε κάποια λάθη των γηπεδούχων που καθάρισαν το σετ με ευκολία.
Στο β' σετ ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα για πρώτη φορά στο 2-3 και εκ τότε δεν το έχασε ξανά, παρόλο που ο Άρης πάλεψε το σετ έως το τέλος.
Οι παίκτες του Μέλκα, έχοντας βελτιώσει την υποδοχή και πιέζοντας πλέον κι αυτοί στο σερβίς, ήταν σταθερά μπροστά, με τον Αρμενάκη να καθαρίζει όλες τις δύσκολες φάσεις. Το ίδιο γινόταν όμως και στην αντίπερα όχθη με τον Τζελάτη, ωστόσο ο διαγώνιος του ΠΑΟΚ νίκησε το τριπλό μπλοκ του Άρη και διαμόρφωσε το τελικό 23-25.
Στο επόμενο σετ μέχρι το 10-9 το ματς έμοιαζε απολύτως ισορροπημένο, αλλά ακολούθησαν δύο απίθανα σερί. Το πρώτο από τον Άρη, που με τα σερβίς του Κιόση βραχυκύκλωσε την υποδοχή του ΠΑΟΚ κι έφτασε στο 16-9, αφού ο Τζελάτης τελείωσε όλες τις κόντρες.
Μάλιστα ο Άρης έφτασε και στο 17-9, αλλά οι διαιτητές άλλαξαν τελικά απόφαση δίνοντας μπλοκ άουτ στην επίθεση του ΠΑΟΚ κι εκεί άρχισε το σερί του Δικεφάλου. Με τον Αρμενάκη στο σερβίς μείωσε σε 16-12 κι έφτασε στο 16-15 με τρία συνεχόμενα μπλοκ του Μπορόβνιακ στον Τζελάτη!
Η σκυτάλη των σερί όμως πέρασε και πάλι στον Άρη, που απάντησε με ένα δικό του 4-0 (με όπλο το εξαιρετικό του μπλοκ) φτάνοντας στο 20-15 χωρίς αυτή τη φορά να απειληθεί εκ νέου από τον Δικέφαλο.
Το σκηνικό άλλαξε εκ νέου στο δ' σετ, αφού όπως και στο β' ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πήρε από την αρχή το προβάδισμα (1-5). Ο Άρης μείωσε τη διαφορά μέχρι τον πόντο (5-7, 10-11), αλλά το 11-13 έγινε 12-17 και 13-19, καθώς οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να τελειώσουν τις επιθέσεις τους, ωστόσο το χαμένο σερβίς του Γκιρτζίκη ήταν η αρχή της κίτρινης αντεπίθεσης.
Ο Μποϊκοβιτς έβαλε στο σημάδι τον Μπορόβνιακ με τον τελευταίο να δίνει δύο άσους και να δέχεται ένα μπλοκ, για να ακολουθήσει κόντρα επίθεση του Κυριακίδη για το 18-19... Ο Μέλκας πήρε τάιμ άουτ, αλλά με την επιστροφή των ομάδων ο κ. Βαρθαλίτης έδειξε κίτρινη κάρτα στον Πλίκα για διαμαρτυρία (19-19) και αμέσως μετά ο Κυριακίδης με νέα κόντρα έδωσε προβάδισμα στον Άρη με 20-1
Keywords
Τυχαία Θέματα