Με φόντο την πέμπτη κούπα

08:07 23/4/2013 - Πηγή: AEK365

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΓΗΠΕΔΟ: "Allianz Arena"
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Απόψε στο Μόναχο, Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα τίθενται αντιμέτωπες με στόχο να κάνουν το πρώτο βήμα για να βρεθούν στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα γίνει στο Γουέμπλεϊ. Και οι δυο ομάδες έχουν σίγουρο το πρωτάθλημα στις χώρες τους και στοχεύουν στο πέμπτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας τους.

Οι Βαυαροί, μαθηματικά πρωταθλητές εδώ και καιρό, προέρχονται από το 6-1 στο Ανόβερο για την Bundesliga, με τον Γιουπ Χάινκες να μην υπολογίζει στον τιμωρημένο Μάριο Μάντζουκιτς, ενώ εκτός πλάνων είναι και οι τραυματίες Τόνι Κρόος και Χόλγκερ Μπαντστούμπερ. Οι Καταλανοί επικράτησαν δύσκολα 1-0 της Λεβάντε και διατηρούνται στο +13 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ο Τίτο Βιλανόβα πήρε στην 2 αποστολή τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί, έστω και ως αλλαγή. Δεν θα έχει, ωστόσο, στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Αντριάνο και τους τραυματίες Πουγιόλ και Μασεράνο, πράγμα που σημαίνει πως ο Μπαρτρά θα είναι παρτενέρ του Πικέ στο κέντρο της άμυνας.
Στο όριο των καρτών από πλευράς Μπάγερν είναι οι Ντάντε, Φίλιπ Λαμ και Λουίς Γκουστάβο, ενώ από πλευράς Μπαρτσελόνα οι Ζεράρ Πικέ, Τζόρντι Άλμπα και Άλεξ Σονγκ.
Άλλες έξι φορές στο παρελθόν έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες. Το 1996 συναντήθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA με την Μπάγερν Μονάχου να παίρνει την πρόκριση καθώς μετά το 2-2 στο Μόναχο επικράτησε με 2-1 στη Βαρκελώνη. Το 1998 τέθηκαν αντιμέτωπες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τους Βαυαρούς να κερδίζουν εντός (1-0) κι εκτός έδρας (1-2). Το 2009 η Μπαρτσελόνα απέκλεισε την Μπάγερν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με 4-0 στο "Καμπ Νου" και 1-1 στον επαναληπτικό.
Η Μπάγερν Μονάχου μετρά μόλις μία ήττα στην έδρα της απέναντι σε ισπανικές ομάδες, το 3-2 από τη Λα Κορούνια τη σεζόν 2002/03, ενώ έχει 14 νίκες και 5 ισοπαλίες. Η Μπαρτσελόνα επί γερμανικού εδάφους έχει 9 νίκες, 10 ισοπαλίες και 5 ήττες. Σε διπλά ματς απέναντι σε Ισπανούς οι Βαυαροί έχουν 8 προκρίσεις και 6 αποκλεισμούς, ενώ οι Καταλανοί απέναντι σε Γερμανούς μετρούν 13 προκρίσεις και 4 αποκλεισμούς. Σε ημιτελικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων η Μπάγερν έχει 9 προκρίσεις και 5 αποκλεισμούς, ενώ η Μπαρτσελόνα 6 προκρίσεις και 7 αποκλεισμούς.
Ο Γιουπ Χάινκες έχει αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα πολλές φορές στο ισπανικό πρωτάθλημα ως προπονητής σε Ρεάλ (1997/98), Μπιλμπάο (1992-1994 και 2001-2003) και Τενερίφη (1996/97) έχοντας 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες. Στη μοναδική του σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία το 1998 οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 32 χρόνια, είχε δύο ήττες 3-2 στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" και 3-0 στο "Καμπ Νου".

Keywords
Τυχαία Θέματα