Τσάβι: «Αουτσάιντερ; Η Μπαρτσελόνα είναι Μπαρτσελόνα…»

00:04 23/4/2013 - Πηγή: AEK365

Απρόθυμος να... συμφωνήσει πως η Μπαρτσελόνα πάει με λιγότερες πιθανότητες από την Μπάγερν στον ημιτελικό του Champions League παρουσιάστηκε ο Τσάβι.

Μιλώντας για το μεγάλο παιχνίδι της Τρίτης, ο αρχηγός των «μπλαουγκράνα» αναφέρθηκε καταρχάς στον Μέσι.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι «το να διαθέτεις τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο είναι μεγάλο πλεονέκτημα» και ότι «κάνει τη διαφορά σε κάθε παιχνίδι», σημείωσε πως «είναι πολύ πρόθυμος να παίξει και είμαι σίγουρος

ότι θα τον δούμε στα καλύτερά του απέναντι στην Μπάγερν».

Μπορεί να ανέφερε, δε, ότι «η Μπαρτσελόνα βασίζεται σε ολόκληρη την ομάδα της και αν παίξουμε όπως μπορούμε, έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να φτάσουμε στον τελικό», σημείωσε ωστόσο ότι «η παρουσία του Μέσι είναι σημαντική και για τον αντίπαλο, αφού έχει μεγάλη επίδραση».

Κι αν για τον Μέσι συμφώνησε στο πόσο καθοριστικός είναι, ο Τσάβι δεν φάνηκε διατεθειμένος να παραδεχθεί ότι φαβορί είναι η Μπάγερν: «Δεν πάμε με τον τίτλο του αουτσάιντερ. Σεβόμαστε την άποψη όλων, αλλά δεν τη συμμεριζόμαστε. Έχουμε φτάσει σε έξι συνεχόμενους ημιτελικούς και βρισκόμαστε ακριβώς εκεί που θέλαμε στο ξεκίνημα της χρονιάς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρόλο που τόνισε λοιπόν ότι «η Μπάγερν είναι μια εξαιρετική ομάδα -πρωταθλήτρια στη χώρα της και φιναλίστ στο Κύπελλο», τόνισε: «Η Μπαρτσελόνα όμως είναι Μπαρτσελόνα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το δικό μας στιλ παιχνιδιού, γνωρίζοντας βέβαια ότι και η Μπάγερν θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο. Πρέπει να επιτεθούμε και να σκοράρουμε. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για να φτάσουμε στον τελικό».

Κι επειδή η ίντριγκα -με τον Γκουαρντιόλα να αναλαμβάνει από τη νέα σεζόν τους Βαυαρούς- δεν θα μπορούσε να λείπει, ο Τσάβι ρωτήθηκε και για το ποιον πιστεύει ότι θα υποστηρίζει ο πρώην προπονητής του. Παρόλο που σημείωσε λοιπόν ότι «ως άνθρωπος της Μπαρτσελόνα, φαντάζομαι ότι θα θέλει να νικήσει εκείνη», κατέληξε διπλωματικά: «Όπως και να ‘χει, θα το απολαύσει, διότι είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να απολαμβάνει κανείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα