Με φόντο τον τίτλο

20:32 19/4/2012 - Πηγή: AEK365

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η κοινή συνέντευξη Τύπου των προπονητών (Σωτήρης Δρίκος, Νίκος Νεόφυτος) και των αρχηγών (Κώστας Προύσαλης, Βίκτωρας Κουρούπης) των δύο φιναλίστ του τελικού της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012, Ηρακλή και Φοίνικα Σύρου.

Μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση των αγώνων της τελικής φάσης, τόσο οι προπονητές όσο και οι αθλητές εξέφρασαν με έμμεσο ή άμεσο τρόπο τη δίψα τους για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.
Κι οι δύο μονομάχοι

δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα λίγες ώρες πριν από το πρώτο σερβίς (19.00. Μίκρα, Novasports 3, Γεωργουλέας, Καραμπέτσος), ενώ άπαντες δήλωσαν ότι Ηρακλής και Φοίνικας βρίσκονται δίκαια στον τελικό
Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Νίκος Νεόφυτος (προπονητής Φοίνικα Σύρου: «Ξεκινήσαμε σεμνά και ταπεινά τη σεζόν, ποτέ δεν αισθανθήκαμε ως το φαβορί και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Θα μπορούσα να πω ότιΠετύχαμε ένα θαύμα με την πρόκριση μας στον τελικό και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πανηγυρίσουμε αν χάσουμε. Ήρθαμε για να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί»


Σωτήρης Δρίκος (προπονητής Ηρακλή): «Θα διαφωνήσω λίγο με αυτό που είπε ο συνάδελφος μου. Νομίζω ο Φοίνικας ξεκίνησε το πρωτάθλημα κάνοντας μια σοβαρή επένδυση, έχοντας ένα πολύ βναθύ ρόστερ το οποίο ενίσχυσε στις μεταγραφές του Δεκεμβρίου. Διοργάνωσε στην έδρα της δύο τελικές φάσεις (Λιγκ Καπ, Κύπελλο) και καλά έκανε αφού εξέφραζε έτσι τη γνήσια φιλοδοξία της για επιτυχία. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Τελικό παίζουμε και όλοι θέλουν να κερδίσουν. Ο Φοίνικας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική ομάδα, με βαθύ ρόστερ που της δίνει δυνατότητα να το εκμεταλλευτεί σε όλα τα παιχνίδια των τελικών. Από την άλλη ο Ηρακλής έχει το πλεονέκτημα, τερματίζοντας πρώτος στην κανονική περίοδο, είναι αήττητος στην έδρα του και πιστεύω θα είναι μέχρι το τέλος.
Το πλεονέκτημα της έδρας είναι για τρία ματς κι όχι για πέντε. Τα παιχνίδια αυτά θα είναι πολύ διαφορετικά από τους δύο ημιτελικούς που προηγήθηκαν. Είναι διαφορετικά και σε τακτικό επίπεδο και σε επίπεδο ροής αγώνων. Το να παίζεις δύο συνεχόμενα παιχνίδια ίσως επηρεάσουν και την εξέλιξη τους. Πολλές φορές σε τέτοιες σειρές αγώνων, προκύπτουν γεγονότα που φαίνονται μικρά, αλλά επηρεάζουν καθοριστικά την εξέλιξη τους.
Είναι διαφορετικό, αγωνιστικά και ψυχολογικά, να επικρατείς στην κανονική περίοδο και διαφορετικό να επικρατεί σε ένα μικρό τουρνουά τεσσάρων ημερών και διαφορετικό να επικρατεί έναντι του δυνατότερου αντίπαλου της σε μία μίνι σειρά αγώνων στα πλέι οφ. Εμείς καταφέραμε τους πρώτους δύο στόχους. Προσαρμοστήκαμε με τέτοιο τρόπο ώστε να είμαστε πρώτοι στην κανονική περίοδο, προσαρμοστήκαμε στη διοργάνωση του Κυπέλλου και ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια ώστε να βγούμε Κυπελλούχοι κι είμαστε έτοιμοι να παρουσιαστούμε από την αρχή ικανοί, αλλά και να λύσουμε όσα προβλήματα παρουσιαστούν, ώστε να κατακτήσουμε και τον τρίτο διαφορετικό στόχο για τη φετινή χρονιά.
Επίσης υπάρχουν κι άλλες ιδιαιτερότητες σε αυτά τα ματς

Keywords
Τυχαία Θέματα