Με όργια Ρονάλντο στους «8»!

23:47 17/6/2012 - Πηγή: AEK365

EURO 2012- 3η Αγωνιστική, B' Όμιλος
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ 2-1
ΓΗΠΕΔΟ: Μέταλιστ, Χάρκοβο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε την Πορτογαλία απο το χεράκι και την οδήγησε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης σκόραρε δις στη νίκη επί της Ολλανδίας (2-1), είχε δύο δοκάρια και απέδειξε για ακόμα μια φορά την τεράστια κλάση του. Πλέον οι Ίβηρες περνάνε σαν δεύτερη στα προημιτελικά όπου θα βρουν απέναντι τους την Τσεχία. Η Γερμανία απο την μεριά της να θυμίσουμε πως θα αντιμετωπίσει την Εθνική μας.

Μόνο οι «Οράνιε» υπήρχαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης καθώς μπήκαν πολύ δυνατά πίεσαν και έψαξαν το γκολ. Στο 4' απέιλησαν με σουτ του Σνάιντερ, ενώ η υπεροχή τους απέφερε καρπούς στο 11'. Ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ με εξαιρετικό πλασέ απο μακρινή απόσταση νίκησε τον Πατρίσιο και έκανε το 1-0. Απο εκειί και πέρα και μετά το πρώτο τέταρτο ήρθε το... μπλακ άουτ για την Ολλανδία. Οι Πορτογάλοι μπήκαν στο ματς και ήταν εκείνοι πλέον που είχαν τον έλεγχο . Στο 16' είχαν δοκάρι σε σουτ του Ρονάλντο, ενώ ακολούθησαν καλές ευκαιρίες με Πόστιγκα και Μειρέλες. Στο 22' οι Ολλανδοί απείλησαν με στημένη φάση και συγκεκριμένα κεφαλιά του Ντε Γιονγκ έπειτα απο κόρνερ του Ρόμπεν. Τελικά οι Ίβηρες κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 στο 28'. Κυκοφόρησαν λοιπόν σωστά την μπάλα, ο Περέιρα πέρασε την κάθετη πάσα στον Ρονάλντο και εκείνος νίκησε τον Πατρίσο με ψύχραιμο πλασέ. Παρά το γκολ η Πορτογαλία δεν έριξε ρυθμούς και έψαξε και το δεύτερο τέρμα. Στο 30' ο Νάνι έστειλε λίγο άουτ την μπάλα, ενώ στο 33' και στο 35' είχε πολύ καλές ευκαιρίες. Η τελευταία αξιόλογη φάση σε ένα πρώτο ημίχρονο με ρυθμό, φάσεις, γκολ και πάθος ήρθε στο 41' με πλασέ του Ρονάλντο απο εξαιρετική θέση, όπου η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Το ματς στην επανάληψη σε καμία περίπτωση δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου μέρους. Πάντως το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ. Στο 53' η Ολλανδία απείλησε με κεφαλιά του Φλααρ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Μουτίνιο είχε ένα μακρινό σουτ. Η απάντηση των Πορτογάλων ήρθε στο 67'. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε την μπάλα στον Κοεντράο, εκείνος σούταρε αλλά ο Στεκέλενμπουργκ έδιωξε και έσωσε την ομάδα του. Στο 72' ήταν η σειρά του Νάνι να χάσει μοναδική ευκαιρία όταν απο το μισό μέτρο πλάσαρε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Τελικά το δεύτερο γκολ ήρθε για την Πορτογαλία! Οι Ίβηρες έφυγαν στην κόντρα επίθεση, ο Μουτίνιο πέρασε στον Ρονάλντο και αυτός αφού απέφυγε τον Φαν Ντερ Βίελ έγραψε με σουτ το 2-1. Η Ολλανδία στάθηκε άτυχη στο 82' όταν ο Φαν Ντερ Φάαρτ έπιασε εξαιρετικό σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Απο εκεί και πέρα η Ολλανδία έχασε δύο, τρεις καλές ευκαιρίες, ενώ στο 90' ο Ρονάλντο είχε δοκάρι για την Πορτογαλία.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Άλβες, Πέπε, Κοεντράο, Περέιρα, Βελόσο, Μουτίνιο, Μειρέλες (71' Κουστόντιο), Νάνι (87' Ρολάντο), Ρονάλντο, Πόστιγκα (64' Ολιβέιρα).
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βίελ, Ματάισεν, Φλααρ, Βίλεμς (67' Αφελ

Keywords
Τυχαία Θέματα