Με στόχο να μην γίνει... Γιουνάιτεντ

13:42 21/2/2012 - Πηγή: AEK365

ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
"ΣΑΙΝΤ ΓΙΑΚΟΜΠ ΠΑΡΚ", Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Ο εφετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ γίνεται στην έδρα της ωστόσο η Μπάγερν Μονάχου για να φτάσει μέχρι εκεί θα πρέπει να δείξει πως το πάθημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην φάση των ομίλων έχει γίνει μάθημα για την ίδια. Για την φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα του Γιούπ Χάινκες φιλοξενείται από την Βασιλεία που στην φάση των ομίλων είχε κάνει την έκπληξη αφήνοντας εκτός συνέχειας την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Για την αναμέτρηση της Ελβετίας, ο Χάινκες πέρα της κακής

ψυχολογίας μετά το 0-0 με την Φράιμπουργκ και το -4 από την Ντόρτμουντ, έχει να αντιμετωπίσει και τις απουσίες των τραυματιών Σβαϊνστάιγκερ, Βαν Μπούιτεν και Κοντέντο με τον ντεφορμέ Ρόμπεν να μένει στον πάγκο.
Η Βασιλεία ετοιμάζεται να πανηγυρίσει άλλο ένα πρωτάθλημα Ελβετίας και η φιλοδοξία της είναι μετά την Μάντσεστερ γιουνάιτεντ να αφήσει έξω και την Μπάγερν Μονάχου. Κεντρικά πρόσωπα θα είναι τόσο ο προπονητής Χάικο Φόγκελ που έχει δουλέψει στις ακαδημίες της Μπάγερν Μονάχου αλλά και ο Ξερντάν Σακιρί ο οποίος από το καλοκαίρι θα ανήκει στους Βαυαρούς. Μοναδικά προβλήματα για την Βασιλεία οι απουσίες των τραυματιών Ντεγκέν και Τσίπερφιλντ.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί πέρυσι στη φάση των ομίλων, με την Μπάγερν να νικά 2-1 στην Ελβετία και 3-0 στη Γερμανία. Η Βασιλεία μετρά τέσσερις ήττες σε πέντε ματς ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ οι Βαυαροί έχουν κερδίσει στα έξι από τα εννέα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους στη διοργάνωση και μετρούν έξι νίκες σε επτά ματς απέναντι σε Ελβετούς.

ΜΑΡΣΕΪΓ-ΙΝΤΕΡ
"ΒΕΛΟΝΤΡΟΜ", Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Στην Serie A πάει από το κακό στο χειρότερο με δέκα ήττες στο πρωτάθλημα, τις μισές μέσα στην έδρα της, και για αυτό η Ίντερ ψάχνει την εξιλέωση μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Μασσαλία κόντρα στην Μαρσέιγ που και αυτή δεν τα πηγαίνει καλύτερα στην Γαλλία καθώς απέχει από την κορυφή 12 βαθμούς. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα παρατάξει την Ίντερ χωρίς τους τραυματίες Άλβαρες και Κόρντομπα καθώς και τον Γκουαρίν που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Η Μαρσέιγ, που κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση την τελευταία αγωνιστική των ομίλων όταν κέρδισε στην Βεστφαλία αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον Ολυμπιακό, θα παραταχθεί χωρίς τον τραυματία Ρεμί ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή των Ζινιάκ, Εμπιά και Ντιαρά.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2003/04 με τη Μαρσέιγ να νικά με 1-0 και στα δύο παιχνίδια. Οι Μασσαλοί μετρούν 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες απέναντι σε ιταλικές ομάδες στην έδρα τους, ενώ οι Ίντερ επί γαλλικού εδάφους έχει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Keywords
Τυχαία Θέματα