Με το δεξί η ΑΕΚ της καρδιάς

22:32 27/10/2012 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ πέτυχε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα της Α2 βόλεϊ ανδρών και έκανε το πρώτο βήμα για άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Η Ένωση επικράτησε με 3-1 σετ της Αργυρούπολης στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, στο κλειστό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και χαροποίησε ιδιαίτερα τους πάνω από 250 οπαδούς της που βρέθηκαν στις εξέδρες.

Το ματς

Δυναμική ήταν η έναρξη

της ΑΕΚ στο παιχνίδι της πρεμιέρας απέναντι στην Αργυρούπολη. Συγκεκριμένα, η Ένωση με καλό μπλοκ και υποδοχή κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και να πάρει προβάδισμα (16-13), δείχνοντας έτοιμη να φτάσει στη κατάκτηση του πρώτου σετ. Μια αδράνεια, όμως της ομάδας έδωσε την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να πάρουν κεφάλι στο σκορ, με την ΑΕΚ, όμως να έχει την ψυχολογία και να ανατρέπει το σκηνικό υπέρ της, κάνοντας το 1-0 στα σετ (25-20).

Ο ρυθμός στη συνέχεια δεν είχε την ίδια ποιότητα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι σε όλη την διάρκεια του δευτέρου σετ και την ΑΕΚ να χάνει αρκετό έδαφος, αφού η Αργυρούπολη βρέθηκε ακόμα και στο +7 (23-16). Αυτό δεν φόβισε τους παίκτες του Γιώργου Κλαρούδα, οι οποίοι με ψυχή και βελτιωμένες επεμβάσεις κατάφεραν να ισοφαρίσουν (27-27) και να κάνουν τελικά το 2-0 στα σετ.

Στο τρίτο σετ τα πράγματα άλλαξαν, αφού οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν κουρασμένοι και η Αργυρούπολη το εκμεταλλεύτηκε... χτυπώντας στο σερβίς, με αποτέλεσμα να αφήσει πίσω την ΑΕΚ και να μειώσει στα σετ (2-1).

Το φινάλε είχε όμως «κιτρινόμαυρο» χρώμα, αφού η Ένωση δεν ήθελε να αφήσει περιθώρια στους αντιπάλους της για να κλέψουν βαθμό και μπήκε φορτσάτη στο τέταρτο σετ. Αυτό είχε συνέπεια να αποσπαστεί με 6 πόντους (18-11) και να φτάσει σε μια σημαντική νίκη, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Τα σετ: 25-20,30-28,21-25, 25-22.

ΑΕΚ: Πελτέκης, Αναστασίου, Κρέτσης, Κάπελας, Αλεξίου, Ρουμελιωτάλης, Σασάτη, Σαμαντάς, Παπαδόπουλος, Καπίρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα