Μέρκελ: Σε μόνιμη εποπτεία η Ελλάδα

08:30 27/10/2011 - Πηγή: AEK365

Στις 05:00 τα ξημερώματα η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ανακοίνωσε μια σειρά αποφάσεων που πάρθηκαν στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες με πιο σημαντική την μείωση του ελληνικού χρέους κατά 50% αλλά και για την μόνιμη εποπτεία στην οποία μπαίνει η Ελλάδα προκειμένου να ελέγχεται αν υλοποιεί τους στόχους της.

Η Μέρκελ

ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα με το "κούρεμα" του 50% γλιτώνει 100 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ τα όποια έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα εντάσσονται στην μείωση του χρέους αποκλειστικά. Η Γερμανίδα Καγκελάριος ανακοίνωσε επίσης πως ενεργοποιείται και ενισχύεται το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με νέα κεφάλαια στα οποία θα συμμετάσχουν και χώρες όπως η Κίνα που θα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξήσει την δύναμη του σε πάνω από 1 τρις. Ευρώ. Η Μέρκελ ξεκαθάρισε πως το χρέος της Ελλάδας μέχρι το 2020 θα πρέπει να αντιστοιχεί στο 120% του ΑΕΠ ενώ παρατείνεται το πρόγραμμα λιτότητας μέχρι το 2021 από το 2015 που ήταν μέχρι τώρα. Τέλος ανακοίνωσε πως θα υπάρξει άμεση κρατικοποίηση των τραπεζών.

Ολοκληρώνοντας τις ανακοινώσεις της, η Γερμανίδα Καγκελάριος υποστήριξε πως με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής διασφαλίζεται η σταθερότητα της Ευρώπης υπογραμμίζοντας πως αυτές οι αποφάσεις είναι πιο "καθαρές" από τις αντίστοιχες της 21ης Ιουλίου.

Παράλληλα με ικανοποίηση δέχτηκε το Δ.Ν.Τ. τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής με την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ να δίνει την έγκριση της για την εκταμίευση της 6ης δόσης για την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα