Μια πρώτη… γεύση από τους νέους

00:18 23/7/2013 - Πηγή: AEK365

Η απογευματινή προπόνηση της ΑΕΚ, εκτός από την πρώτη της φετινής περιόδου, ήταν και ένα τέστ για αρκετούς εκ των ποδοσφαιριστών που φορούσαν τη φανέλα με τον δικέφαλο. Με εξαίρεση κάποιους γνωστούς, που έχουν ζήσει ανάλογες ημέρες, υπήρχαν και πολλά νέα παιδιά-πιτσιρίκια, που καλούνται σε λίγες μέρες, είτε να αποδείξουν στο τεχνικό τιμ ότι αξίζει να βρίσκονται στην πρώτη ομάδα, είτε να κερδίσουν μία θέση σε

αυτή, είτε ακόμα και να αποδείξουν ότι δικαίως κέρδισαν μία θέση στο ρόστερ με το οποίο ξεκινάει η... αντεπίθεση. Και όλα αυτά, παρουσία 2000 κόσμου, κρεμασμένου στα κάγκελα να προσμένει την... επιστροφή.

Το να κριθούν λοιπόν τόσο γρήγορα κάποιοι ποδοσφαιριστές, μόνο από λίγα λεπτά συμμετοχής τους, σε ένα δίτερμα, είναι επικίνδυνο. Ωστόσο, το να καταγραφούν τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής που άφησαν κάποιοι ποδοσφαιριστές, τους οποίους δεν γνωρίζουμε ή δεν έχουμε προλάβει ακόμα να μάθουμε, δεν είναι πρόωρο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα λίγα πράγματα που πρόλαβαν να γίνουν αντιληπτά, ο πρώτος που ξεχώρισε ήταν ο Ιβάν Μπρέσεβιτς. Ο Κροάτης φορ πέτυχε τα δύο γκολ της ομάδας του, το δεύτερο με ωραίο τρόπο και έδειξε σε πρώτη φάση να έχει σωστές τοποθετήσεις μέσα στην περιοχή, όπου σε συνδυασμό με το κορμί του, να κερδίζει εύκολα τους αντίπαλους αμυντικούς.
Πολύ καλά στοιχεία, κυρίως για την τεχνική του κατάρτιση, έδειξε και ο Έντιν Μούργκα. Αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και από τα πόδια του ξεκίνησαν αρκετές προσπάθειες της ομάδας τους, που κατέληξαν σε ολοκληρωμένη επίθεση.

Ωστόσο και από τη δεξιά πλευρά, αλλά από την αντίπαλη ομάδα, υπήρξε ένας ακόμα παίκτης που ξεχώρισε για την τεχνική του κατάρτιση, αλλά και για τον τρόπο που μπορούσε να ξεμαρκαριστεί και να δει γήπεδο.Ο λόγος για τον Ρενάλντο Ράμα, ο οποίος μάλιστα με 2-3 ενέργειες στο γήπεδο, έκανε τον κόσμο να μιλήσει με κολακευτικά λόγια. Τέλος, καλή περίπτωση δείχνει και αυτή του υπό δοκιμή, Θωμά Ντάφλα. Ο νεαρός μέσος, που πέρσι αγωνιζόταν στο Μοσχάτο, δείχνει τσαγανό, ξέρει τη θέση του και δεν φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες και να φτιάξει παιχνίδι.

Σε καμία περίπτωση τα παραπάνω δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλή δείγματα για την αξία του κάθε παίκτη, αλλά πρόκειται για μία καταγραφή από τα όσα έδειξαν την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας. Το μόνο σίγουρο είναι πως ακόμα και οι δοκιμές παικτών, αλλά και οι ποδοσφαιριστές που ήδη αποκτήθηκαν, έχουν γίνει βάσει προγραμματισμού και τα Σπάτα, σε καμία των περιπτώσεων δεν θυμίζουν το περσινό «μπάτε σκύλοι», όπου ο κάθε μάνατζερ μπορούσε να φέρνει και από μία... καραβιά ποδοσφαιριστές, αμφιβόλου αξίας και να δοκιμάζονται. Οι παίκτες που περνάνε από το «μικροσκόπιο» του τεχνικού επιτελείου, έχουν εξεταστεί (έστω και από dvd) και είναι σε θέσεις όπου η ΑΕΚ αναζητά ενίσχυση και όχι να «φορτώσει» το ρόστερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα