Μία ''θάλασσα'' από κόσμο στο ''αντίο'' του Μητροπάνου

15:33 19/4/2012 - Πηγή: AEK365

Η Ελλάδα έσφιξε στην αγκαλιά της έναν από τους τελευταίους μάγκες της. Ο Δημήτρης Μητροπάνος εδώ και λίγη ώρα ανήκει στην... αιωνιότητα, που μέσα από τα τραγούδια ψυχής που είπε, θα συντροφεύει γενιές και γενιές Ελλήνων.
Περισσότεροι από 4.000 πολίτες κάθε ηλικίας αποχαιρέτησαν τον Δημήτρη Μητροπάνο,

στο Α' Νεκροταφείο. Από τις 10 το πρωί της Πέμπτης πέρασαν και όσοι τελικά τα κατάφεραν πλησίασαν κοντά στο παρεκκλήσι του Α' Νεκροταφείο, να αποδώσουν φόρο τιμής στον μεγάλο Δημήτρη Μητροπάνο.
Οι συγχωριανοί του έφεραν χώμα από το χωριό του να του ρίξουν στην τελευταία του κατοικία.
Εκεί ακριβώς δίπλα από τον Νίκο Ξυλούρη...

Άνθρωποι απλοί, κάθε ηλικίας, κυρίως νέα παιδιά. Κόσμος που δεν τον γνώρισε ποτέ προσωπικά. Όλοι τον ήξεραν μέσα από τα τραγούδια του. Τον αγάπησαν, τον πόνεσαν και τώρα τραγουδώντας τα τραγούδια τον συνόδευσαν...
Μια "θάλασσα" από κόσμο. Περισσότεροι από 4.000 θαυμαστές.
Ήταν, μάλιστα, τόσος ο κόσμος που όταν έφτασε η στιγμή το φέτετρο να μετακινηθεί στην εκκλησία για τη νεκρώσιμη ακολουθία, χρειάστηκαν 15 λεπτά για να φτάσει εκεί. Οι χιλιάδες πολίτες σχεδόν "ποδοπατήθηκαν" στην προσπάθειά τους να αγγίξουν το φέρετρο, να αφήσουν ένα λουλούδι, να πουν "αντίο μάγκα".

Εκεί ήταν και στενοί του φίλοι... Συντετριμμένοι προήσλθαν στο Α΄νεκροταφείο δεκάδες συνάδελφοι του Δημήτρη Μητροπάνου και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου. Διακρίναμε τους Θάνο Μικρούτσικο, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννη Κότσιρα, Πασχάλη Τερζή, Δημήτρη Μπάση, Γ. Γερολυμάτο, Μάνο Ελευθερίου, Χρήστο Νικολόπουλο, Μίμη Πλέσσα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργο Σαμπάνη, Πέγκυ Ζήνα.

Κοντά του για τελευταία φορά, η αγαπημένη του σύζυγος Βένια, οι δυο κόρες του Αναστασία και Μυρσίνη και η αδελφή του. Εκεί και ο σύλλογος φίλων Στέλιου Καζαντζίδη "Υπάρχω" Εύβοιας, όπου με ένα πλακά "ζητούσαν" από τον Μητροπάνο: ""Καλό να σου' ναι το στερνό ταξίδι ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ και χαιρετίσματα να πεις όταν μαζί αγκαλιαστείς με τον ΣΤΕΛΑΡΑ πάνω".

Keywords
Τυχαία Θέματα