«Μην πανηγυρίζετε με ρετσίνες στα χέρια»

09:53 19/6/2012 - Πηγή: AEK365

Τους αναστεναγμούς ανακούφισης εντός και εκτός συνόρων για την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές σχολίασαν σε άρθρο τους οι "Financial Times" στο οποίο σημειώνεται πως οι Έλληνες καλό θα ήταν να αφήσουν τις ρετσίνες από τα χέρια και να σταματήσουν τους πανηγυρισμούς καθώς παρά το γεγονός πως τα ATM δεν θα στεγνώσουν και η χώρα θα μείνει στην ζώνη του ευρώ, τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρωζώνη έχουν ακόμα

"βουνό να ανέβουν".
Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : Η νίκη Σαμαρά και οι πραγματικές λύσεις

"Από παντού ακούγονται αναστεναγμοί ανακούφισης. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα, του οποίου ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, κατάφερε να προηγηθεί στις εκλογές της Κυριακής παρά την ενίσχυση της υποστήριξης προς την αριστερή συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Σαμαράς φαίνεται πως θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Στην Αθήνα τα ΑΤΜ δεν θα στεγνώσουν από ρευστότητα, δεν θα υπάρξει ξαφνική επιστροφή στην δραχμή και ευτυχώς η Ελλάδα θα μπορέσει να πείσει ότι παραμένει σταθερά στους κόλπους της Ευρώπης. Το ευρώ θα ζήσει άλλη μία μέρα.
Ο κ. Σαμαράς θα προσπαθήσει τώρα να σχηματίσει μία κυβέρνηση συνασπισμού λίγο πολύ με όλους εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό συνεπάγεται ότι θα συμμετάσχουν τουλάχιστον η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία και το σοσιαλιστικό κόμμα ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι και οι καλύτεροι φίλοι. Μάχονται αλλήλους κατά τις λίγες τελευταίες δεκαετίες.
Παρόλα αυτά, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ισχυρίζονται ότι είναι φιλοευρωπαϊκές παρατάξεις και υπέρ της λιτότητας. Κατά συνέπεια, οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας και ο ευρύτερος κόσμος θα μπορεί να αναστενάξει από ανακούφιση.
Εν μέσω αυτής της ευφορίας που αδιαμφισβήτητα θα κυριαρχήσει στις αγορές κατά τις επόμενες ημέρες, ορισμένα γεγονότα θα αγνοηθούν. Όπως ότι η Νέα Δημοκρατία φέρεται να είναι το κόμμα που έφερε την Ελλάδα σε αυτό το χάλι, καθώς είχε την εξουσία από το 2004 έως το 2009. Το ΠΑΣΟΚ είχε την εξουσία την περίοδο 2009 - 2011 και είχε την ευκαιρία να κάνει τα πράγματα σωστά.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου όμως, η ελληνική οικονομία κατέρρευσε, αθετήθηκαν πολλές υποσχέσεις για μέτρα λιτότητας ενώ σταδιακά εξαντλήθηκε η υπομονή Γάλλων και Γερμανών, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι εάν η Ελλάδα δεν συμμαζευτεί, τότε οι μέρες της στην ευρωζώνη είναι μετρημένες. Η Ελλάδα από την άλλη πλευρά, δεν έχει ιστορικό σε πολιτική συμμαχιών. Μπορεί όντως, να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές της Κυριακής, αλλά είναι διαφορετικό θέμα το πόσο θα επιβιώσει αυτή η κυβέρνηση.
Εν τω μεταξύ, ο κ. Σαμαράς αδιαμφισβήτητα θα προσπαθήσει να αναδιαπραγματευθεί τις υποχρεώσεις λιτότητας της Ελλάδας για μία ακόμη φορά. Ως προς αυτό, τα δύο κόμματα δεν διαφέρουν και πολύ από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν αυτό εκνευρίζει τους Ευρωπαίους εταίρους. Η συνεχιζόμενη απογοήτευση της τρόικας με την Ελλάδα, αφορά το διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στις υποσχέσεις και την υλοποίησή τους, αναφορικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας.
Κατά συνέπεια, προτού υψώσουμε όλο

Keywords
Τυχαία Θέματα