Μοίρασαν δωρεάν ντομάτες λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

20:37 19/3/2012 - Πηγή: AEK365

Κατά της απεργειακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας τάχθηκαν οι παραγωγοί ντομάτας από την περιοχή της Κουντούρας των Χανίων και σε ένδεξη διαμαρτυρίας μοίρασαν δωρεάν ντομάτες έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Κουντούρας, Αντώνης Μπιτσάκης, οι ντομάτες θα δοθούν και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Χανίων, καθώς και στα συσσίτια της πόλης.

Γιατί έγινε αυτό;

Οι παραγωγοί δηλώνουν ότι αν συνεχιστεί η μη πραγματοποίηση των δρομολογίων των πλοίων,

εξαιτίας της απεργίας των ναυτεργατών, θα απειληθούν με ολοκληρωτική καταστροφή, καθώς η παραγωγή αυτή την περίοδο, βρίσκεται στην κορύφωσή της.

Ωστόσο, όπως λένε κατανοούν τα προβλήματα και τα αιτήματα των ναυτεργατών. Όμως από την άλλη με τις κινητοποιήσεις κινδυνεύουν να καταστραφούν ολοκληρωτικά οι ίδιοι. Έτσι, ζητούν από την ΠΝΟ, να επιτρέψει την κίνηση από την Κρήτη προς τον Πειραιά, ενός πλοίου κάθε δύο ημέρες, ώστε να μεταφέρει στις αγορές τα ευπαθή πρώιμα προϊόντα τους.

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες δύο ημέρες έφυγαν μόνο από την περιοχή της Κουντούρας για τις αγορές της χώρας και του εξωτερικού, 67 μεγάλα φορτηγά με πρώιμα κηπευτικά.

Οι παραγωγοί των ευπαθών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης, υπολογίσουν ότι όσο κρατά η απεργία της ΠΝΟ, έχουν ζημιά σε ημερήσια βάση περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ , ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να χαθούν αγορές του εξωτερικού καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες παράδοσης βάσει συμβολαίων.

Όπως είπαν οι παραγωγοί κατά την περσινή απεργία της ΠΝΟ χάθηκαν για τους αγρότες των Χανίων, επτά αγορές του εξωτερικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα