Μώραλης: Μηδενική ανοχή σε ρατσισμό και ομοφοβία

11:30 1/6/2013 - Πηγή: AEK365

Το ανεξάρτητο περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ δημοσίευσε έρευνα για την ομοφοβία στο ποδόσφαιρο με τον Γιάννη Μώραλη να υποστηρίζει πως πάγια θέση της Super League είναι η μηδενική ανοχή σε φαινόμενα ρατσισμού και ομοφοβίας στα γήπεδα. Παράλληλα ανέφερε τις ενέργειες που κάνει η διοργανώτρια Αρχή για να στηρίξει την διαφορετικότητα στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μώραλη στο περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ:

"Αν και στην χώρα μας τα κρούσματα ρατσισμού και ομοφοβίας στα γήπεδα είναι περιορισμένα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν παύουν να μας απασχολούν πολύ σοβαρά και πάγια θέση της διοργανώτριας Αρχής είναι ότι η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα πρέπει να είναι μηδενική, ακόμα και αν σημειωθεί ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Η Super League στέκεται αρωγός σε όλες τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της φίλαθλης κοινής γνώμης για κοινωνικά θέματα όπως η φτώχεια και ο ρατσισμός, είτε αυτός αφορά σε θρησκευτικές ή σεξουαλικές προτιμήσεις, είτε σε φυλετικές και έχει στηρίξει πολλές φορές έμπρακτα και ηθικά την Εθνική Ομάδα Αστέγων.
Κάθε αγωνιστική περίοδο, σε συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αφιερώνουμε μια αγωνιστική κατά κάθε μορφής ρατσισμού και διακρίσεων, αλλά και κατά της βίας, με σύνθημα «Κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό και την βία». Οι πρωτοβουλίες αυτές γίνονται αποδεκτές από τους φιλάθλους και θεωρούμε ότι προσφέρουμε και εμείς, στο μέτρο που μας αναλογεί, την προώθηση της ανεκτικότητας, του σεβασμού στο διαφορετικό και της κατανόησης.
Υιοθετούμε την εκστρατεία ευαισθητοποίησης της UEFA κατά των ακραίων συμπεριφορών και προβάλλουμε την έννοια του σεβασμού στη διαφορετικότητα, είτε αυτή αφορά τη χώρα καταγωγής, είτε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, είτε τις σεξουαλικές προτιμήσεις, είτε το χρώμα.
Σε μια ανοικτή και δημοκρατική κοινωνία θεωρούμε ότι είναι χρέος μας να προβάλουμε και να στηρίζουμε μέσω της δυναμικής του ποδοσφαίρου, του δημοφιλέστερου αθλήματος και στην χώρα μας, το δικαίωμα στην διαφορετικότητα. Αλίμονο αν κρίνουμε τους συνανθρώπους μας με βάση τις προσωπικές τους προτιμήσεις.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι σε συνθήκες κρίσης, η κοινωνία μας, μέρος της οποίας είναι και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εκτρέπεται κάποιες φορές σε ακραίες συμπεριφορές, οι οποίες σε ελάχιστες μέχρι σήμερα περιπτώσεις εκδηλώνονται και στα γήπεδα. Ας είμαστε όμως σαφείς: Κάθε προσπάθεια στοχοποίησης αθλητών, φιλάθλων και όλων όσοι απασχολούνται στο ποδόσφαιρο, με βάση τις προτιμήσεις και τις πεποιθήσεις τους, μάς βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Keywords
Τυχαία Θέματα