Να συνηθίσει στο Europa League

14:13 15/2/2012 - Πηγή: AEK365

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου συνεχίζονται και ολοκληρώνονται τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των "32" του Europa League με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρίσκεται στην ασυνήθιστη θέση να συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τον Φεβρουάριο αλλά όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας αποκλείστηκε για πρώτη φορά από την φάση των ομίλων μετά το 1995 και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της στην δεύτερη τη τάξει διοργάνωση αντιμετωπίζοντας τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει

ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι πάρα πολλά καθώς άφησε εκτός αποστολής τους Εβρά, Γκιγκς και Μπερμπάτοφ ενώ και ο Άγιαξ θα έχει απουσίες καθώς Όιερ, Φαν Ντερ Βιλ να είναι εκτός λόγω τραυματισμού. Ο πρωταθλητής Ολλανδίας παραμένει αήττητος εδώ και 24 αγώνες εντός έδρας ενώ η τελευταία αγγλική ομάδα που έπαιξε στο "Άμστερνταμ Αρένα" ήταν η Άρσεναλ το 2005 όταν και κέρδισε με 2-1 για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Σπουδαίο παιχνίδι γίνεται και στο "Ντραγκάο" με την κάτοχο του Europa League Πόρτο να υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι που ετοιμάζεται να επιστρέψει στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι ωστόσο να ξεκαθαρίζει πως στόχος είναι και η κατάκτηση του Europa League. Σημειώνεται πως οι δυο ομάδες προήλθαν από το Τσάμπιονς Λιγκ από όπου και αποκλείστηκαν στην φάση των ομίλων.

Το άλλο σημαντικό παιχνίδι της βραδιάς γίνεται στο "Ολίμπικο" εκεί όπου η Λάτσιο υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε ο οποίος επιστρέφει στην ιταλική πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, ο Αργεντινό αγωνίστηκε στην Λάτσιο από το 1999-2003 κατακτώντας το νταμπλ την πρώτη σεζόν. Η Λάτσιο παραμένει αήττητη στην έδρα της στους τελευταίους τέσσερις αγώνες για το Europa League ενώ θα παίξει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά τον Φεβρουάριο για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2002-03. Την εφετινή σεζόν, η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει αγωνιστεί ξανά επί ιταλικού εδάφους, στην φάση των ομίλων, όταν και ηττήθηκε από την Ουντινέζε με 2-1.

Αναλυτικά τα παιχνίδια για την φάση των "32" του Europa League

Λοκομοτίβ Μόσχας-Αθλέτικ Μπιλμπάο (19:00)

Σάλτσμπουργκ-Μέταλιστ (20:00)
Άγιαξ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Πλζεν-Σάλκε
Άλκμααρ-Άντερλεχτ
Λάτσιο-Ατλέτικο Μαδρίτης
Λέγκια-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Στεάουα-Τβέντε (22:05)
Βίσλα-Σταντάρ Λιέγης
Ουντινέζε-ΠΑΟΚ
Τραμπζονσπόρ-Αϊντχόφεν
Αννόβερο-Κλαμπ Μπριζ
Πόρτο-Μάντσεστερ Σίτι
Στόουκ Σίτι-Βαλένθια

Keywords
Τυχαία Θέματα