Νέο ναυάγιο με μετανάστες στα ανοιχτά της Ιταλίας

22:24 11/10/2013 - Πηγή: AEK365

Πριν προλάβει η Ιταλία να συνέλθει από το ναυάγιο ανοιχτά της Λαμπεντούζα που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες μετανάστες από την Αφρική, ακόμα ένα ναυάγιο σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σικελίας με δεκάδες νεκρούς, σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή.

Στο σκάφος το οποίο βυθίστηκε επέβαιναν περίπου 250 Αφρικανοί μετανάστες, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών είναι προς το παρόν συγκεχυμένες. Η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI και το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων κάνουν λόγο

για 12 νεκρούς, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Ansa ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 50.

Σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερα επιχειρούν στην περιοχή και περισυλλέγουν επιζώντες.

Το πλοίο αυτό βυθίστηκε σε απόσταση 70 μιλίων βορείως της Μάλτας, κοντά στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα. Το σκάφος φαίνεται πως ανετράπη λόγω του υπερβολικού αριθμού των επιβατών που μετέφερε.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 200 άνθρωποι στη θάλασσα και τα ελικόπτερα τους περισυλλέγουν» δήλωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής επισημαίνοντας.

Σε εξέλιξη παραμένουν την ίδια στιγμή οι έρευνες για τον εντοπισμό μεταναστών των οποίων η τύχη εξακολουθεί να αγνοείται μετά την τραγωδία της περασμένης εβδομάδας. Μέχρι στιγμής οι νεκροί φτάνουν του 319 και αναμένεται να αυξηθούν, ενώ σώθηκαν μόλις 155 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα