Νίκη σωτηρίας με... εφεύρεση

19:30 31/3/2013 - Πηγή: AEK365

Βαθιά ανάσα παραμονής πήρε η Βέροια, καθώς μετά από πέναλτι... δώρο (και αποβολή του Στάμου) που τους άνοιξε τον δρόμο, επικράτησε 2-0 της Κέρκυρας, με τους Φαίακες να κουνούν μαντήλι στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι καθ' όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους, χωρίς πάντως να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέρματος. Είχαν την κατοχή, την πρωτοβουλία των κινήσεων, όχι όμως και την ευκαιρία που θα τους έδινε το προβάδισμα για το «τρίποντο». Ένα νευρικό 45λεπτο, με τον Δημητρόπουλο

να «υποχρεώνεται» να βγάλει έξι φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του. Ορέστες και Κόστλι από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ο Αναστασόπουλος βρέθηκε σε ετοιμότητα στις δυο περιπτώσει που απείλησε ο Ιωάννου. Από την άλλη, η Κέρκυρα προσπάθησε να «χτυπήσει» στην κόντρα-επίθεση, αλλά πέρα από δυο άστοχα σουτ των Αγρίτη και Τσουμάνη δεν είχε άλλη προσπάθεια.
Η Βέροια είχε το πόδι στο γκάζι και στο 2ο μέρος, με τον Μικαέλ Ολαϊτάν να χάνει τη μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα στο 56', όταν με κεραυνό εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η "βασίλισσα του βορρά" ήταν ακόμα πιο δραστήρια όσο κυλούσε ο χρόνος και με την άμυνα των φιλοξενουμένων να αδυνατεί να αντιδράσει σωστά στις ψηλές μπαλιές, πολιορκούσε με κάθε τρόπο την εστία του Αναστασόπουλου. Σε μία τέτοια φάση, η μπάλα έφτασε στη μεγάλη περιοχή, όπου ο Δημήτρης Στάμου τη διεκδικούσε με τον Κέβιν Κόστλι, ο επιθετικός της Βέροιας έπεσε δίχως παράβαση και ο διαιτητής Αλέξανδρος Δημητρόπουλος καταλόγισε πέναλτι και απέβαλε τον μέσο της Κέρκυρας. Ο Κόστλι ευστόχησε από τη βούλα, οι "Φαίακες" δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, ο Ολαϊτάν βρήκε για 4η φορά δίχτυα στα 5 τελευταία ματς και ακολούθησε η ντροπιαστική εικόνα παικτών εκατέρωθεν να ζητούν δεύτερη κίτρινη κάρτα για να ρυθμίσουν τα παιχνίδια που θα χάσουν.

Βέροια (Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Γεωργιάδης, Ορέστες, Αμαραντίδης, Τζημογιάννης, Καλογέρης (Καλτσάς 73'), Πέρεθ, Γεωργέας, Ολαϊτάν, Ιωάννου, Κόστλι (Μπερτέν 88').

Κέρκυρα (Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Έντερ, Αγρίτης, Λεόν, Αθανασίου (Γιάντσης 81'), Στάμου, Τσοκάνης (Κυβελίδης 67'), Γκέσιος (Ηλιάδης 72'), Τσουμάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα