Ντέμης, Δέλλας, Τσιάρτας έλαμψαν ξανά!

21:19 13/5/2013 - Πηγή: AEK365

Μεγάλα αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και πιο συγκεκριμένα της ΑΕΚ έσμιξαν και πάλι και φόρεσαν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια για ιερό σκοπό. Σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο της Καλαμαριάς, στη μνήμη των Ποντίων που χάθηκαν στη γενοκτονία του 1919, στο οποίο τιμήθηκε ο Κώστας Νεστορίδης για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η θρυλική Εθνική Ελλάδος του 2004 αντιμετώπισε

επίλεκτη ομάδα Ποντίων και οι -όχι και πολύ- παλιές δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου, έδειξαν ότι η τέχνη δεν ξεχνιέται. Η Εθνική, έχοντας στη σύνθεσή της τον Ντέμη Νικολαϊδη, τον Τραϊανό Δέλλα, τον Βασίλη Τσιάρτα, αλλά και τους Λάκη, Καφέ, Ζαγοράκη, νίκησε εύκολα με 5-0.
Τα δύο πρώτα γκολ σημείωσε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, το τρίτο ο Βασίλης Τσιάρτας και στο δεύτερο ημίχρονο (στο 60′), ο Ζήσης Βρύζας έκανε το 4-0. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Βασίλης Λάκης. Την ευθύνη του κοουτσαρίσματος της Εθνικής του 2004 είχε ο βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης.
ΜΙΚΤΗ ΠΟΝΤΙΩΝ: Σιαμίδης, Δημητριάδης, Καρανταϊδης, Μαυρογενίδης, Παπαδόπουλος Ν., Φυτανίδης, Κωφίδης, Παπαδόπουλος Γ., Κωνσταντινίδης, Ζελελίδης, Τσολερίδης.
ΕΘΝΙΚΗ 2004: Νικοπολίδης, Καψής, Δέλλας, Γκούμας, Φύσσας, Γεωργιάδης, Μπασινάς, Παπαδόπουλος Δ., Τσιάρτας, Νικολαϊδης, Ζαγοράκης. Στο ημίωρο της αναμέτρησης την θέση του Νικοπολίδη πήρε ο Χαλκιάς, ενώ αγωνίστηκαν και οι Λάκης, Βρύζας, Καφές. Στο γήπεδο έδωσε το παρών και ο Κώστας Κατσουράνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα