Ντέμης σε Τίγρη: «Είμαι μαζί σου»

08:17 25/4/2013 - Πηγή: AEK365

Στο aek365 διαβάσατε χθες αναλυτικά για τις θέσεις του Ντέμη Νικολαϊδη, όσον αφορά την επόμενη μέρα της ΑΕΚ. Στο σχετικό ρεπορτάζ τονιζόταν ότι ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ δεν έχει μπει σε καμία «συμμαχία» με... ομολόγους του, πως τη δεδομένη στιγμή δεν είναι σε θέση να προωθήσει κάποια λύση και ότι πρόθεσή του είναι να στηρίξει κάθε προσπάθεια του Δημήτρη Μελισσανίδη, καθώς τον θεωρεί ιδανική λύση

για την ομάδα. Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της «Ωρας για Σπορ», ο Ντέμης τις μετέφερε και στον ίδιο τον Τίγρη. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι δύο άνδρες είχαν επικοινωνία, με τον Νικολαϊδη να τονίζει στον Μελισσανίδη πως: «Δεν προωθώ κανένα σχέδιο για την ΠΑΕ, δεν είμαι σε θέση να προτείνω λύση αυτή τη στιγμή, θεωρώ πως κάθε προσπάθεια, σε όποια κατηγορία και να είναι η ΑΕΚ, μπορεί να έχει επιτυχία μόνο με εσένα μέσα και θα σε στηρίξω με όποιον τρόπο μπορώ και μου ζητήσεις»...

Aναλυτικά το δημοσίευμα της ΩΡΑΣ:Είναι απόλυτα σαφές πως σε τούτες τις δύσκολες στιγμές που βιώνει σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ, δεν θα πρέπει να υπάρχει η παραμικρή παραφωνία, δεν θα πρέπει να υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ενδοοικογενειακού μετώπου. Κοντολογίς, η απόλυτη σύμπνοια μεταξύ όλων των προσωπικοτήτων της ιστορίας της ΑΕΚ, είναι μονόδρομος για να μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ναι, υπάρχει ελπίδα για τον Δικέφαλο. Κατά τη χθεσινή ημέρα, ένα ακόμη γεγονός στην ουσία έδωσε μία ακόμη ώθηση προς αυτή την κατεύθυνση. Προς την δημιουργία ενός ξεκάθαρα ενιαίου μετώπου που θα οδηγήσει την «Ένωση» μακριά από την απόγνωση, μέσα από το σκοτάδι, στην αυγή μιας νέας εποχής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΩΡΑΣ των σπορ», Δημήτρης Μελισσανίδης και Ντέμης Νικολαΐδης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία χωρίς αμφιβολία ήταν πέρα ως πέρα κρίσιμη για το τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και στο εξής. Είναι γνωστό πως ο βετεράνος επιθετικός των «κιτρινόμαυρων» βρίσκεται σε μια θέση που κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται. Όπως όλοι οι πρόεδροι της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, έτσι και αυτός αντιμετωπίζει προβλήματα με τον νόμο, με δεδομένο πως η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη βρίσκεται σε αναζήτηση ευθυνών για την μη απόδοση φόρων τα τελευταία χρόνια από την «Ένωση». Είναι επομένως φυσικό και απολύτως λογικό, ο Νικολαΐδης να ψάχνει τρόπους ώστε να προκύψει κάποια λύση η οποία και θα έσωζε την ΑΕΚ αλλά και θα έβγαζε και τον εαυτό του από την δύσκολη αυτή θέση. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Νικολαΐδης έζησε σχεδόν όλη την ποδοσφαιρική του ζωή μέσα στην ΑΕΚ ή με το όνειρο της ΑΕΚ. Μέσα σε αυτό το περίπλοκο πλαίσιο γεγονότων, «Τίγρης και Ντέμης μίλησαν χθες, με τον δεύτερο να ξεκαθαρίζει με τον πλέον σαφή τρόπο, ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα σχέδιο για την ΠΑΕ, δεν έχει καμία λύση στα σκαριά. Εν ολίγοις, λόγω των οικονομικών συγκυριών, αλλά και του μεγέθους των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο «Δικέφαλος», ο Νικολαΐδης υπογράμμισε στον Μελισσανίδη, πως μόνο η παρουσία του μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας, σε συνδυασμό φυσικά με τις ενέργειες τόσο τις δικές του, όσο και των υπόλοιπων ανθρώπων που έδρασαν μέσω του μετοχικού σχήματος του 2004.

«Όπου κι αν καταλήξουμε, μόνο με σένα»

Δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση πως από πολλές διαφορετικές αφετηρίες, διαπιστώνεται η επεξεργασία διάφορων σχεδίων προκειμένου είτε να σωθεί η ομάδα, είτε να εξοικονομηθεί χρόνος με την ελπίδα να προκύψει κάποια λύση στο μέλλον. Είναι ευνόητο, πως χωρίς γερές βάσεις, χωρίς απόλυτους και ακριβείς υπολογισμούς, τέτοια σχέδια μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως ημίμετρα ή ως «μεσοβέζικες» λύσεις, που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν την ιστορία της ομάδας. Ο Νικολαΐδης μέσω της χθεσινής επικοινωνίας του με τον «Τίγρη», έδειξε ότι κατανοεί στο εκατό τοις εκατό τα παραπάνω και δείχνει διατεθειμένος ν' ακολουθήσει, να υποστηρίξει και να συνδράμει σε οποιαδήποτε πεποίθηση εκφράσει ο Μελισσανίδης. Είναι ηλίου φαεινότερο πάντως πως ο «Τίγρης» παραμένει αταλάντευτος και απόλυτα σίγουρος πως η λύση για τα προβλήματα της ΑΕΚ προέρχεται μόνο μέσω του γηπέδου της «Ένωσης», όπως επίσης και από μια σειρά ενεργειών από τους μετόχους του 2004, οι οποίοι θα νοικοκυρέψουν την κατάσταση. Αυτό ο Ντέμης το ήξερε και σε αυτό συμφώνησε ξεκαθαρίζοντας πως είναι αποστασιοποιημένος από οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται μέσω είτε του υπάρχοντος διοικητικού καθεστώτος, είτε μέσω των άμεσων προκατόχων αυτού. Χωρίς αμφιβολία ο Νικολαΐδης έκανε μια σαφέστατη δήλωση συμμαχίας προς τον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Δεν προωθώ κανένα σχέδιο για την ΠΑΕ, δεν είμαι σε θέση να προτείνω λύση αυτή τη στιγμή, θεωρώ πως κάθε προσπάθεια σε όποια κατηγορία και να είναι η ΑΕΚ, επιτυχία μπορεί να έχει μόνο με εσένα μέσα και θα σε στηρίξω με όποιο τρόπο μπορώ και μου ζητήσεις».

Οι σαφέστατες σκέψεις Μελισσανίδη

Από τα παραπάνω λόγια του Ντέμη Νικολαΐδη προς τον Δημήτρη Μελισσανίδη γίνεται σαφές ποικιλοτρόπως πως βρισκόμαστε εν μέσω διεργασιών που σκοπό έχουν την κατασκευή ενός ενιαίου και ισχυρού μετώπου που θα οδηγήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης, την διόρθωση των κακώς κειμένων και την προετοιμασία της ομάδας για την νέα εποχή της. Αυτό φυσικά απαιτεί σημαντικό χρόνο και ακόμα πιο σημαντικές ενέργειες -πάνω απ' όλα συντονισμένες- έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες με επιτυχία. Οι δύο άνδρες πάντως μίλησαν και την προοπτική κατασκευής γηπέδου. Ο Νικολαΐδης σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες τάχθηκε υπέρ των θέσεων που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο Δημήτρης Μελισσανίδης σχετικά με το γήπεδο της ομάδας. Συμφωνεί δηλαδή ότι η αφετηρία όλων των προσπαθειών θα πρέπει να είναι πρωτίστως η ανέγερση του «σπιτιού» της ΑΕΚ κάτι που θα την ισχυροποιήσει εξ αρχής. Θα πρέπει όμως σε κάθε περίπτωση να υπογραμμιστεί πως ο Μελισσανίδης δεν έχει παρεκκλίνει εκατοστό από τα όσα έχει εκφράσει τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος δεν πρόκειται να αναλάβει καμία πρωτοβουλία, μιας και θεωρεί, δικαίως, πως το «νοικοκυριό» θα πρέπει να γίνει από αυτούς που έχουν την ηθική ευθύνη. Εξάλλου ο «Τίγρης» δεν είναι αυτός που καθορίζει τις εξελίξεις. Οι μέτοχοι είναι αυτοί που θα πρέπει να ορίσουν την ρότα του καραβιού, μιας και είναι σαφές πως τα χρέη σύμφωνα με την άποψη του Μελισσανίδη δεν είναι διαχειρίσιμα. Γι' αυτό πρωτίστως προτάσσει το θέμα της κατασκευής του γηπέδου. Θεωρεί πως το γήπεδο θα είναι η «ασπίδα» που θα συσπειρώσει τον κόσμο της ομάδας σε απόλυτο βαθμό, ενώ παράλληλα θα θέσει και τις υπερπολύτιμες βάσεις για το μέλλον της ομάδας. Είναι ξεκάθαρο πως είναι πιο «ζεστός» από ποτέ για να ενασχοληθεί με τα της «Ένωσης», χωρίς όμως να στοχεύει στον ρόλο «κομπάρσου». Ο Μελισσανίδης επιθυμεί να δει την ΑΕΚ πρωταγωνίστρια και μόνο. Γι' αυτό επιμένει στη συμμετοχή βασικών μετόχων του 2004. Αρκετούς από αυτούς θεωρεί ότι μπήκαν στην ομάδα με τις καλύτερες των προθέσεων, ωστόσο στην πορεία έχασαν τον δρόμο τους. Παράλληλα θεωρεί ότι η παρουσία τους θα διευκολύνει οποιοδήποτε σχέδιο κι αν εφαρμοστεί.

Απαγορευτικός, οποιουδήποτε είδους, διχασμός

Το κλίμα που βγαίνει από τα όσα αναφέρει ο Δημήτρης Μελισσανίδης δείχνουν μια σαφέστατη ενωτική τάση. Χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί το τι σχεδιάζει αυτό τον καιρό, με την μόνιμη όμως διάθεση να συνεισφέρει σε περίπτωση που υπάρξει συσπείρωση των μετόχων του 2004, απορρέει ότι θέλει την ΑΕΚ ενωμένη και να μην υπάρχει καμία αίσθηση διχασμού ή διχόνοιας. Θεωρεί εν ολίγοις ότι οποιαδήποτε διαμάχη θα είναι πέρα ως πέρα αυτοκτονία. Δεν θέλει δηλαδή να υπάρχει κανένα αντίπαλο δέος και να μην υπάρξουν και πάλι «παιχνίδια» τρίτων που έχουν στοιχίσει στην ΑΕΚ αίμα και δάκρυα. Η κουβέντα που είχε με τον Ντέμη Νικολαΐδη αναμφίβολα επιβεβαιώνει το πνεύμα του. Ένα μέτωπο, μία γραμμή και συντονισμός. Με αυτή την λογική, την φιλοσοφία, οποιουδήποτε είδους δράση θα οδηγηθεί σε επιτυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα