Ο δεκάλογος του Μαρτίνο

11:07 23/7/2013 - Πηγή: AEK365

Την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα έχει αναλάβει από χθες ο Χεράρδο "Τάτα" Μαρτίνο και η ισπανική εφημερίδα Mundo Deportivo επιχειρεί με σημερινό της δημοσίευμα να παρουσιάσει τον επαγγελματία αλλά και τον άνθρωπο Μαρτίνο μέσα από τον δεκάλογο του.
Πιο συγκεκριμένα
1) Έντονη πίεση στο μισό του γηπέδου που αμύνεται ο αντίπαλος, ώστε να ανακτάται γρήγορα η κατοχή και να αρχίζει η επίθεση της ομάδας του κοντά στην αντίπαλη εστία.
2) Προτιμά το 4-3-3, σύστημα

που εφαρμόζει και η Μπαρτσελόνα, αλλά κάνει κάποιες παραλλαγές, ανάλογα με τον αντίπαλο.
3) Πέρα από την μεθοδολογία του και την τακτική, ο Μαρτίνο προσπαθεί να κινητοποιεί τους παίκτες του με λόγους, ενώ συζητά συχνά μαζί τους για να βρίσκεται κοντά τους.
4) Δίνει μεγάλη έμφαση στην λεπτομέρεια. Οι συνεργάτες του συχνά κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που έχει εμμονή με τα μικρά πράγματα και δεν θέλει να αφήνει το παραμικρό στην τύχη.
5) Είναι μαθητής και θαυμαστής του Μαρσέλο Μπιέλσα. "Είναι ο καλύτερος προπονητής, έχει την δυνατότητα να μεταδίδει αυτά που θέλει και να εφαρμόζει η ομάδα αυτά που ο ίδιος θέλει. Επιπλέον δεν είναι βαρετός για τους παίκτες, ενεργεί με πρωτοποριακές ιδέες και έχει ξεκάθαρες απόψεις".
6) Βάζει το σύνολο πάνω από τα άτομα. Αν και δεν παραβλέπει το ατομικό ταλέντο των παικτών του, γνωρίζει πως η επιτυχία έρχεται μόνο μέσω της συλλογικής προσπάθειας.
7) Θέλει τερματοφύλακα που παίζει καλά με την μπάλα στα πόδια, κάτι σαν... λίμπερο, ενώ δεν του αρέσει να έχει στην ομάδα του υψηλόσωμους και βαρείς επιθετικούς τύπου... Ιμπραΐμοβιτς.
8) Του αρέσει να φορά φόρμα στον πάγκο του και όχι κοστούμι. "Έτσι αισθάνομαι καλύτερα και δεν μου αρέσει να βλέπω το παιχνίδι απέξω σαν να πηγαίνω σε γάμο", δηλώνει.
9) Αρέσκεται στο να δουλεύει στις στημένες φάσεις, τόσο όταν η ομάδα του επιτίθεται, όσο και όταν αμύνεται. Και η Μπαρτσελόνα έχει αδυναμία στον "αέρα" τα τελευταία χρόνια.
10) Είναι πολύ απλός και ταπεινός. Του αρέσει να περνάει απαρατήρητος.

Keywords
Τυχαία Θέματα