«Ο Γεωργαντζόγλου προσπάθησε να φτιάξει κοστούμι με... σπορτέξ»

16:29 12/3/2012 - Πηγή: AEK365

Του Γιώργου Νικολάου

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα basketblog.gr ο Δημήτρης Παπανικολάου. Στον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ αναφέρθηκε στη σημερινή του συνέντευξη ο Νίκος Καραγιάννης, όπου κάλυψε απόλυτα τον «Παπ» για την βραχύβια θητεία του στην «Ένωση». Αυτή ήταν και η αφορμή της επικοινωνίας με τον Παπανικολάου, ο οποίος δήλωσε: «Συμφωνώ σε αρκετά με όσα είπε ο κύριος Καραγιάννης».

Ο πρώην τεχνικός και παίκτης της ΑΕΚ

δήλωσε: «Ο κύριος Γεωργαντζόγλου έχει καλές προθέσεις, είναι και συνεπής απέναντι στους παίκτες, αλλά κάποια πράγματα λειτουργούν λάθος. Ο κύριος Γεωργαντζόγλου πληρώνει στην ώρα του, πράγμα σπάνιο σήμερα για το ελληνικό μπάσκετ κι αυτό πρέπει να του πιστωθεί. Όλα θα ήταν διαφορετικά, όμως, αν είχε στελεχωθεί η ομάδα σωστά. Αυτά τα είχα πει και στον ίδιο τον πρόεδρο. Του είχα πει χαρακτηριστικά, ότι «προσπάθησες να φτιάξεις ένα κουστούμι και από κάτω έβαλες... Σπορτέξ»!Είναι ωραίος τύπος όμως. Είναι κύριος. Εκτίμησε ότι δεν πήρα ένα ευρώ και το λέει αυτό. Επαναλαμβάνω, έχει καλές προθέσεις. Η πίεση και το άγχος, που του μεταφέρουν κάποιοι γύρω του έχει κάνει κακό στην ομάδα».

Και συμπλήρωσε: «Νιώθω την ανάγκη να πω και κάτι άλλο. Επειδή είχε παρερμηνευτεί η δήλωση μου περί πίεσης. Δεν είχα πει ότι έφυγα για την πίεση που ένιωσα εγώ από την κατάσταση, αλλά για την πίεση που ένιωθε ο πρόεδρος από την κατάσταση, από τον κόσμο, απ' όλα. Ως επαγγελματίας αθλητής σε πρωταθληματικό επίπεδο εγώ δεν καταλαβαίνω και πολλά από πιέσεις. Η ομάδα όμως δεν έχει ηρεμία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα. Και όπως αποδεικνύεται το πρόβλημα δεν είναι ο προπονητής, όπως είπε και ο κύριος Καραγιάννης».

Και εξήγησε: «Την πρώτη εβδομάδα παρουσίας μου στην ΑΕΚ κατάφερα να διατηρήσουμε αυτή την ηρεμία. Την δεύτερη εβδομάδα έβλεπα σφιγμένα πρόσωπα. Δεν φταίνε όμως οι παίκτες. Είναι οι μόνοι, που δεν φέρουν καμία ευθύνη. Υπάρχουν στην ομάδα επτά-οκτώ ποιοτικοί παίκτες, οι οποίοι όμως δεν έκαναν προετοιμασία για τους γνωστούς λόγους, ενώ επιπλέον μερικοί είναι 34-35 ετών. Ένας λόγος παραπάνω, λοιπόν, για να είχε η ομάδα γυμναστή. Κάποια μικρά πράγματα κάνουν τις διαφορές και τα έξοδα δεν είναι μεγάλα. Θεωρώ επίσης ότι χρειάζονταν ακόμα δύο παίκτες για να έχει βάθος η ομάδα, όπως έχουν για παράδειγμα ο Πανελευσινιακός και ο Αρκαδικός. Επιστρέφω στους παίκτες. Τι χρειάζεται να έχουν οι παίκτες; Διάθεση, μαχητικότητα, συγκέντρωση. Τα δύο πρώτα στοιχεία τα είχαν όσο ήμουν στην ΑΕΚ. Το τρίτο δεν το είχαν, αλλά δεν ευθύνονταν που δεν το είχαν. Επίσης, θέλω να πω και το εξής: Ευθύνες πάντα υπάρχουν για όλους μας. Όπως και ο κύριος Οικονομάκης, όμως, έτυχε να βρούμε μπροστά μας ένα βαρύ πρόγραμμα, διότι «έπεσαν» σε μας τα συνεχή ντέρμπι. Ανεξάρτητα απ' αυτό, με τον Απόλλωνα Πάτρας στη Ζωφριά είδατε πώς χάσαμε. Από δύο-τρία σουτ που θα γίνουν «χάι λάιτ» στο ...WEB TV του ΝΒΑ! Βεβαίως, υπάρχει μία δικαιολογία για όλους στην ομάδα. Δυστυχώς-ευτυχώς, σχεδόν όλες οι ομάδες όταν βλέπουν μπροστά τους αντίπαλ

Keywords
Τυχαία Θέματα