Ο Γιώργος Δαδίστος «Ζει» για πάντα στις καρδιά μας

09:15 8/11/2011 - Πηγή: AEK365

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Ο «αετός» της ΑΕΚ και της Προοδευτικής Γιώργος Δαδιτσος, δεν έχει φύγει.... Ακόμη «πετάει» στη μνήμη μας ... .Ζει για πάντα στις καρδιές μας... Αυτό βροντοφώναξαν το βράδυ της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου στη Νίκαια οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Προοδευτικής και ΑΕΚ, οι οποίο με το μεταξύ τους παιχνίδι(σ.σ. οι

«κιτρινόμαυροι μ γκολ των Κλεντερογου και Παπαδόπουλου επικράτησαν 2-0),τίμησαν για ένατη συνεχή χρονιά τη μνήμη του παλίκαρου, που «έφυγε» από κοντά μας τον Αύγουστο του 2003 στα 49 του χρόνια από πνευμονική οίδημα.

Περισσότεροι από 50 άσσοι των δυο ομάδων τις οποίες ο αείμνηστος Γιώργος υπηρέτησε τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως παράγοντας (σ.σ τον Αύγουστο του 2003 που 'έφυγε' ήταν αντιπρόεδρος και γενικός αρχηγός στην Προοδευτική, ενώ από το 1994 ήταν ενεργό μέλος στη διοίκηση των βετεράνων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ), βρέθηκαν στο γήπεδο Νίκαιας-Κορυδαλλού. Επιθυμούσαν να βροντοφωνάξουν με τον τρόπο τους ότι ο Γιώργος Δαδίτσος, δεν 'έφυγε' αλλά «ζει» για πάντα στις καρδιές μας.

Κάτι που επεσήμανε ο «οικοδεσπότης» Τάκης Καλούδης, ο οποίος ως πρόεδρος των βετεράνων της Προοδευτικής οργάνωσε με ζηλευτή επιμέλεια την εκδήλωση και είχε τον «άχαρο» ρόλο του τελετουργικού πριν τον αγώνα. Αλλά και ο πρόεδρος των βετεράνων της ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης, που με δυσκολία συγκράτησε τα δάκριά του, όταν έκανε αναφορά στο «ποδοσφαιρικό του παιδί», τον Γιώργο Δαδίτσο.

Οι διοικητικοί ηγέτες «βισσινί» και «κιτρινόμαυρων» βετεράνων, συγκίνησαν με τα όσα είπαν λίγο πριν αρχίσει η τελετή απονομής αναμνηστικών πλακετών και κυπέλλων και ο ρέφερι Αντώνης Τόγιας σφυρίξει για το εναρκτήριο λάκτισμα, του ένατου αγώνα μνήμης.

Λιτοί και με ουσία Καλούδης και Σεραφείδης

Το τελετουργικό ήταν λιτό, αλλά όλο ουσία. Ο Τακης Καλούδης, «έπλεξε το εγκώμιο του εκλιπόντος» χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός ότι τόσοι πολλοί αστέρες του παρελθόντος, δίνουν παρόν στο παιχνίδι για να τιμήσουν την μνήμη του. «Είναι σίγουρο, ότι ο Γιώργος θα είναι πάντα μαζί μας. Και από εκεί που βρίσκεται έχει αυτή τη στιγμή στραμμένα τα μάτια του εδώ για να δει τους φίλους του που παίζουν γι΄ αυτόν. Αυτός ο αγώνας που είναι θεσμός, πρέπει να συνεχιστεί για να τιμούμε τη μνήμη του Γιώργου, που με την προσφορά του τίμησε ΑΕΚ και Προοδευτική. Και αυτό κάνουμε και εφέτος, και θα το κάνουμε και του χρόνου και κάθε χρόνο, αφού ο Γιώργος πρέπει να μείνει «ζωντανός» στη μνήμη μας. Ο αγώνας παλαίμαχων των δύο ομάδων πρέπει να συνεχίσει να γίνεται, ως ελάχιστη τιμή στην μνήμη του Γιώργου, που 'θα τον θυμόμαστε πάντα για την προσφορά και τη ντομπροσίνη του. Και όταν μαζευόμαστε εδώ είναι σα να τον έχουμε δίπλα μας, όπως τον έχουμε για πάντα στην καρδιά μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Τάκης Καλούδης. Συγκίνηση όμως προκάλεσε και ο λιτός λόγος του Στέλιου Σεραφείδη ως πρόεδρου των βετεράνων της ΑΕΚ που 'έπλεξε' το εγκώμιο της οικογένειας Δαδίστου και μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Ο Γιώργος Δαδίτστος, ήταν, είναι και θα παραμείνει στην

Keywords
Τυχαία Θέματα