Ο ληστής... μηνύει το μουσείο επειδή ήταν εύκολη λεία!

22:44 22/10/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ράντου Ντογκάρου όχι μόνο έκλεψε πίνακες του Πικάσο, του Μονέ και του Γκογκέν, αλλά τώρα απειλεί πως θα κάνει μήνυση στο Μουσείο από το οποίο τα έκλεψε καθώς η ληστεία ήταν πολύ εύκολη!

Ο Ρουμανος ληστής είχε κλέψει μαζί με άλλους πέντε σε μια εντυπωσιακή τρίλεπτη ληστεία πέρυσι τα έργα τέχνης από το μουσείο Kunsthal στο Ρότερντα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 18 εκατ. ευρώ. Κανένας από τους πίνακες δεν είχε συναγερμό.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένα μουσείο θα εξέθετε τέτοια πολύτιμα αριστουργήματα με

τόσο μικρή ασφάλεια», είπε ο κλέφτης στο δικαστήριο την Τρίτη. «Προφανώς μιλάμε για αμέλεια με σοβαρές συνέπειες», υποστήριξε ο συνήγορός του που πρόσθεσε ότι ο εντολέας του είναι διατεθειμένος να κάνει μέχρι και μήνυση στο μουσείο!

Όπως ανέφερε αφού οι άνθρωποι του Kunsthal έδειξαν αμέλεια, τότε θα πρέπει να επωμιστούν κι εκείνοι το βάρος της αποζημίωσης εκατομμυρίων με την οποία απειλείται ο Ντογκάρου από τους ασφαλιστές των έργων.

Οι πίνακες που εκλάπησαν καταστράφηκαν, καθώς η μητέρα του κατηγορούμενου τους έβαλε στο φούρνο και τους έκαψε προκειμένου να εξαφανίσει τις αποδείξεις που ενοχοποιούσαν το γιο της. Αν και ο ίδιος ο Ντογκάρου απορρίπτει τους ισχυρισμούς της, επιμένοντας πως έχουν πουληθεί οι πίνακες, ερευνητές ανακάλυψαν στο φούρνο του σπιτιού του στάχτες που περιείχαν υπολείμματα από ελαιογραφίες και καρφιά που χρησιμοποιούνταν στις κορνίζες το 19ο αιώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα