Ο μετεωρίτης της Ρωσίας άσχετος με τον αστεροειδή που θα περάσει ξυστά απ'τη Γη (ΦΩΤΟ)

15:41 15/2/2013 - Πηγή: AEK365

Καμία σχέση δεν είχε ο μετεωρίτης που έπεσε στα Ουράλια Όρη της Ρωσίας με τον αστεροειδή 2012 DA14 που αναμένεται να περάσει ξυστά από τη Γη το απόγευμα, σύμφωνα με τους επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA).

Ο αστεροειδής καταρχάς δεν έχει φτάσει ακόμα κοντά στη Γη, ενώ αναμένεται από την πλευρά του νότιου ημισφαιρίου, τη στιγμή που το μετέωρο έπεσε στο βορρά.

Οι φωτογραφίες, τα βίντεο και οι μαρτυρίες που έρχονται από την περιοχή, κυρίως από το Τσελιάμπινσκ, είναι συγκλονιστικές.

Όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για έναν αστεροειδή μετεωρίτη

που εξερράγη λόγω της τριβής με την ατμόσφαιρα και έσπασε σε θραύσματα πριν φτάσει στο έδαφος. Νωρίτερα εκπρόσωπος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών μίλησε στο Associated Press για βροχή μετεωριτών, ενώ εκπρόσωπος άλλου υπουργείου ανέφερε στο Ίντερφαξ ότι επρόκειτο για έναν μετεωρίτη.

Το μετέωρο εκτιμάται ότι εισήλθε στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα 54.000 χλμ./ώρα και διασπάσθηκε σε ύψος δέκα χιλιομέτρων.

Το ρωσικό RT υποστήριξε μάλιστα, επικαλούμενο ανώνυμη στρατιωτική πηγή, ότι ο μετεωρίτης επλήγη από τα συστήματα ρωσικής αεράμυνας και έσπασε σε κομμάτια κατά την πτώση του -αναφορά που δεν επιβεβαιώνεται.

Περίπου 500 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ οι τραυματισμοί δεν οφείλονται σε θραύσματα του διαστημικού αντικειμένου αλλά σε σπασμένα τζάμια ή χτυπήματα. Από αυτούς οι 34 παρέμειναν στα νοσοκομεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα