Ο πρόεδρος της Γεωργίας υπέκλεψε δημόσιο χρήμα, για να κάνει... μπότοξ!

22:10 31/5/2013 - Πηγή: AEK365

Όταν ένα πολιτικό πρόσωπο, και μάλιστα ο πρόεδρος της χώρας, υποκλέπτει χρήματα του δημοσίου, αυτό μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει. Ωστόσο, η υποκλοπή χρημάτων από τον πρόεδρο της Γεωργίας προκαλεί μάλλον... γέλια!

Ο πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε χρήματα από τα δημόσια ταμεία, για να κάνει... μπότοξ στις ΗΠΑ.

«Ξεκίνησε ευρεία έρευνα για κατάχρηση δημοσίων πόρων», ανέφερε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Χατούνα Παϊσάτζε. «Η εισαγγελία έχει το δικαίωμα να ανακρίνει όλα τα άτομα που ενδέχεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ακόμη και τον πρόεδρο της Γεωργίας», πρόσθεσε.

Με βάση τα έγγραφα που αποκάλυψε το τηλεοπτικό κανάλι Imedi, ο πρόεδρος Σαακασβίλι φέρεται να δαπάνησε περισσότερα από 11.000 δολάρια για να κάνει μπότοξ όταν επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη, το 2009 και το 2011.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης στη Νέα Υόρκη, το 2009, η χώρα του είχε εμπλακεί σε ολιγοήμερη πολεμική σύγκρουση με τη Ρωσία που είχε κοστίσει τη ζωή σε πολλούς αθώους ανθρώπους.

Παράλληλα, το κανάλι υποστήριξε επίσης ότι ο πρόεδρος έδωσε 9.000 δολάρια στη Βρετανία για να αγοράσει το γυμνό πορτρέτο μιας Αμερικανίδας ηθοποιού.

Ωστόσο, ο Γκίβι Ταργκαμάτζε, βουλευτής του κόμματος του προέδρου, του Ενωμένου Εθνικού Κινήματος, αμφισβήτησε την αυθεντικότητα των εγγράφων και υπενθύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαακασβίλι κατηγορείται άδικα. Στις αρχές του χρόνου είχε «διαρρεύσει» ότι δαπάνησε δημόσιο χρήμα για να κάνει σάουνα μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιούσενκο.

Οι έρευνες, οι διώξεις και οι συλλήψεις πρώην υψηλόβαθμων αξιωματούχων της προηγούμενης κυβέρνησης έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την εκλογική νίκη, τον περασμένο Δεκέμβριο, του συνασπισμού της αντιπολίτευσης του πολυεκατομμυριούχου Μπιτζίνα Ιβανισβίλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα