Πάει για «σκούπα» τη Δευτέρα

Απολαυστικός ανά στιγμές, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση του Πανιωνίου με 81-55, κάνοντας το 2-0 στην ημιτελική σειρά. Μαγεία από Διαμαντίδη, εκπληκτικοί οι Λάσμε και Μπράμος...
Στο δεύτερο ματς της ημιτελικής σειράς, ο Παναθηναϊκός επανέλαβε την κυριαρχική εικόνα που είχε στον πρώτο αγώνα και επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 81-55, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και βελτιώνοντας στο δεύτερο
ημίχρονο τις επιθετικές επιλογές του.

Το πρώτο μέρος ήταν ιδιαίτερα ισορροπημένο για τις δύο ομάδες, με τους «πράσινους» να ψάχνουν επιθέσεις από το λόου ποστ και τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται τους καλούς σουτέρ τους. Η επιθετική άμυνα του Τριφυλλιού από το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε να ανοίγει την ψαλίδα του σκορ, με τους παίχτες του Παναθηναϊκού με ντράιβ και καλές αποστάσεις να βρίσκουν ελεύθερα σουτ, με έξτρα πάσα.

Το τρίτο μέρος ήταν απολαυστικό, με τους «πράσινους» να ελέγχουν το ρυθμό απόλυτα, να βρίσκονται με κλειστά τα μάτια και να βρίσκουν τις επιθετικές λύσεις τόσο από την περιφέρεια, όσο και από τη ρακέτα. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο τέλος, παρά τις αλλαγές σε πρόσωπα, με τους 5.000 και πλέον οπαδούς που βρέθηκαν στο Ο.Α.Κ.Α. να φεύγουν ικανοποιημένοι και με απαίτηση για «πρωτάθλημα μες στο Παλαί».

Όλη η ομάδα λειτούργησε καλά στο παρκέ, με κορυφαίους τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Στεφάν Λάσμε και Μάικ Μπράμο. Χαρακτηριστικό είναι ότι σκόραραν όλοι οι παίχτες του Τριφυλλιού που ήταν στη δωδεκάδα.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στη Νέα Σμύρνη, με τον Παναθηναϊκό να θέλει να σκουπίσει τη σειρά και να πάει στους τελικούς, στα μεγάλα παιχνίδια της σαιζόν εναντίον του Ολυμπιακού με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Η εικόνα του ματς:

Παιχνίδι από το λόου ποστ

Mε τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε ξεκίνησε το Τριφύλλι και με τους Αθηναίου, Πέιν, Γιάνκοβιτς, Μίλμπουρν και Μπούκερ ο Πανιώνιος. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να παίξει πικ εν ρολ και να να επιτεθεί από το λόου ποστ, με τον Λάσμε να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «πράσινους» αφού στην αρχή του αγώνα είχε 4 πόντους κι ένα κόψιμο (5-2). Ωστόσο οι Νεοσμυρνιώτες είχαν καλές επιλογές στην επίθεση και με καλάθι από τον Μίλμπουρν και μεγάλο τρίποντο από τον Παππά, πέρασαν μπροστά με 5-7. Ο Γιάνκοβιτς κάτω από τη ρακέτα πήρε καλάθι και φάουλ, διαμορφώνοντας το 5-10. Ο Κάρι πήρε τη θέση του Ούκιτς και με σπλιτ άουτ στον Ματσιούλις, έδωσε την ευκαιρία στο Λιθουανό να ευστοχήσει ελεύθερος σε σουτ τριών πόντων για το 8-10. Σχορτσιανίτης και Γκιστ κάρφωσαν μετά τις ωραίες ασσίστ από τους περιφερειακούς των «πράσινων», που απάντησαν στο καλάθι από τον Γιάνκοβιτς από κοντά (12-12). Ο Τσαρτσαρής με ωραία κίνηση έβαλε το Τριφύλλι μπροστά στο σκορ, ωστόσο ο Παππάς με νέο εύστοχο σουτ ισοφάρισε ξανά για τους φιλοξενούμενους. Ο Λάσμε που πέρασε πάλι στο παρκέ από το λόου ποστ έδωσε προβάδισμα στο Τριφύλλι με δυναμική κίνηση, ενώ στη συνέχεια ευστόχησε σε 1/2 βολές για το 17-14. Ο Γιάνκοβιτς 4'' πριν τη λήξη της περιόδου πήρε φάουλ και με 2/2 βολές διαμόρφωσε το 17-16.

Με όπλο του την άμυνα

Με τρίποντο του Μπράμου, μετά από ασσίστ του Λάσμε ξεκίνησε το β΄ημίχρονο. Ο Γκιστ με οξυδέρκεια έκλεψε τη μπάλα από τον Μίλμπουρν και σημείωσε το καλάθι κερδίζοντας και φάουλ για το 23-16. Ο αμερικανός πάουερ φόργουορντ μάλιστα με μεγαλοπρεπή τάπα έδωσε την ευκαιρία στον Μπράμο να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να κερδίσει αντιαθλητικό φάουλ από τον Αθανασούλα, έχοντας 2/2 βολές. Αμαρκάριστος ο Διαμαντίδης σημείωσε το πρώτο του τρίποντο για το 28-16. Ο Ούκιτς έχασε τον Μπατή στην αδύνατη πλευρά, με τον παίχτη του Πανιωνίου να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων. Ο Παναθηναϊκός έψαξε τον Σχορτσιανίτη που δεν εκμεταλλεύτηκε τις εκπληκτικές ασσίστ του Διαμαντίδη, με τον Λάσμε να παίρνει τη θέση του. Οι «πράσινοι» σκόραραν μόνο με βολές για τρία λεπτά, με αποτέλεσμα ο Μίλμπουρν να μειώσει με νέο τρίποντο σε 33-24. Ο Λάσμε με ωραία προσπάθεια νίκησε τους ψηλούς του Πανιωνίου, ωστόσο ο Γιάνκοβιτς μείωσε με νέο σουτ τριών πόντων για το 35-27. Ακολούθησαν άστοχες επιθέσεις για τις δύο ομάδες, αλλά ο Μπράμος βρήκε το στόχο έξω από τα 6.75, κλείνοντας το ημίχρονο με 38-27.

Ξέσπασμα και σόου

Στην άμυνα ζώνης, ο Κάρι βρήκε τη λύση και με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το 43-27. Ο Παππάς είδε το ρήγμα στην άμυνα, πάσαρε έξω, με τον Πέιν να ευστοχεί σε τρίποντο για τους φιλοξενούμενους. Από κοντά ο Τσαρτσαρής ολοκλήρωσε ιδανικά την επίθεση του Τριφυλλιού και ο Διαμαντίδης με ωραίο ντράιβ έκανε το 47-30. 2/2 βολές από τον Μπράμο και νέο τρίποντο από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού εκτόξευσαν τη διαφορά στο 52-30. Με ψηλοκρεμαστό σουτ ο Παππάς μείωσε προσωρινά, ενώ και ο Πέιν με ωραίο καλάθι έκανε το 52-34. Ο Μπράμος με πολύ δυναμική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση έδωσε μεγάλη πνοή στους «πράσινους» και με 2/2 βολές και σουτ τριών πόντων διαμόρφωσε το 57-37. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να παίζει επιθετική άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση άνοιγε τη διαφορά. Ο Ματσιούλις έκανε 2/2 βολές και ο Ξανθόπουλος ολοκλήρωσε ιδανικά την επίθεση με εύστοχο τρίποντο για το 62-37. Ο έλληνας πόιντ γκαρντ μάλιστα έδωσε μία εξαιρετική ασσίστ στον Σχορτσιανίτη, που ευστόχησε από κοντά για το 67-39. Ο Μίλμπουρν με 2/2 βολές έκλεισε το γ΄δεκάλεπτο με το 67-41.

Δοκιμές σε σχήματα και... απαίτηση για «πρωτάθλημα μες στο Παλαί»

Ο Σχορτσιανίτης ξεμαρκαρίστηκε ωραία και με κάρφωμα έκανε το 69-41. Ο Πεδουλάκης βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 69-44 με τον Αγραβάνη. Με όλους τους παίχτες του Τριφυλλιού να σκοράρουν (Γκουίν, Γιαννόπουλο), οι γηπεδούχοι ανέβασαν τη διαφορά σε 73-46. Ο Ούκιτς πήρε τις τελευταίες επιθέσεις, ευστοχώντας σε δύο σουτ από μέση απόσταση. Μπόγρης και Αθανασούλας βρήκαν ρήγματα στην άμυνα και σκόραραν για τους φιλοξενούμενους, αλλά και ο Γιαννόπουλος για το Τριφύλλι σημείωσε δύο δύσκολα καλάθια, με το παιχνίδι να λήγει με 81-55 και τους οπαδούς να τραγουδούν τον ύμνο του Παναθηναϊκού και να απαιτούν «πρωτάθλημα μες στο Παλαί».

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 38-27, 67-41, 81-55

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 9, Μπράμος 15, Κάρι 5, Ματσιούλις 6, Ούκιτς 6, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 5, Γκουίν 2, Ξανθόπουλος 5, Γιαννόπουλος 6

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 3, Πέιν 5, Αθηναίου 2, Κις, Μίλμπουρν 10, Αθανασούλας 5, Μπατής 3, Γιάνκοβιτς 10, Καββαδάς 2, Παππάς 9, Αγραβάνης 3, Μπούκερ
Keywords
Τυχαία Θέματα