«Ο Σάντος αξιοποιεί στο μέγιστο το υλικό»

11:45 11/11/2011 - Πηγή: AEK365

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος, ο Φερνάντο Σάντος καλεί συνεχώς νέα πρόσωπα με τον Κώστα Κωνσταντινίδη να υποστηρίζει πως με αυτόν τον τρόπο ο ομοσπονδιακός τεχνικός αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το υλικό που διαθέτει. Παράλληλα, ο επικεφαλής σκάουτινγκ της Skoda Ξάνθης μίλησε για την Εθνική Ελλάδος, την Ξάνθη αλλά και για το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής στο NOVASPORTS FM 94.6
-Για την Εθνική ποδοσφαίρου: "Έχει αλλάξει τελείως από τότε που έπαιζα εγώ. Γενικά έχει διαφοροποιηθεί η φιλοσοφία των παικτών, ακόμη και της ΕΠΟ με αποτέλεσμα να έχει μεγαλύτερη αίγλη".
-Εάν οι αλλαγές αυτές οφείλονται και το Euro 2004: "Γενικότερα δεν κάναμε βήματα μπρος όσα θα έπρεπε. Δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Εννοώ υποδομές και άλλα. Πολλοί παίκτες έχουν πάει εξωτερικό, γνωρίζουν άλλους καλύτερα, οι προπονητές έχουν φέρει άλλη φιλοσοφία και πλέον η ομάδα έχει μπορέσει να προκριθεί σε τελικές φάσεις διοργανώσεων".
-Για την νοοτροπία κλήσεων των διεθνών από τον Σάντος: "Ο Ρεχάγκελ είχε μια οργάνωση. Έβαλε σε τάξη με αρκετές βοήθειες, και ψυχολογία στην ομάδα. Ο Σάντος δοκιμάζει πολλά σχήματα, θέλει να αξιοποιήσει στο μέγιστο το υλικό που υπάρχει. Πως έχει μεγάλο μερίδιο ο Ρεχάγκελ σε όλα αυτά εννοείται".
-Τι λένε στη Γερμανία για την κρίση: "Η εικόνα είναι μπερδεμένη. Δεν είναι όλη η Γερμανία εναντίον μας".
-Για το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλά. Και ο Ολυμπιακός είναι σε καλή κατάσταση. Είναι ένα ντέρμπι και δεν παίζει ρόλο μόνο η φόρμα, ειδικά μέσα στο Καραϊσκάκη είναι δύσκολα για κάθε ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα, οργανωμένη, με φιλοσοφία".
-Για την βαθμολογική συγκομιδή της Skoda Ξάνθης: "Όχι δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Βάσει των εμφανίσεων θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει περισσότερους βαθμούς. Ο Μαρίνος έχει άλλη νοοτροπία στο παιχνίδι. Είμαστε πιο επιθετικοί από πέρσι".

Keywords
Τυχαία Θέματα