Ο Σκαραβαίος του μέλλοντος (ΦΩΤΟ)

16:41 10/1/2012 - Πηγή: AEK365

Από την ονομασία και μόνο του E-Bugster, αμέσως αντιλαμβάνεται κανείς τις «προθέσεις» της VW. Με το γράμμα «Ε» να αντιπροσωπεύει τη λέξη «Electric» και κατ' επέκταση τον τύπο της κινητήριας μονάδας και την «Bugster» να προέρχεται από την... άθροιση των λέξεων «Bug», που στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αποτελεί το παρατσούκλι του Beetleκαι «ster», πίσω από την οποία κρύβεται η λέξη «speedster», το νέο αυτό concept car βασίζεται στο τελευταία γενιάς Beetleθυμίζοντας, χάρη στη χαμηλότερη και πιο επίπεδη οροφή του, τις βαμμένες σε μαύρο χρώμα εμπρός

κολώνες αλλά και τις φαρδύτερες στο πίσω μέρος, μοντέλο της κουπέ κατηγορίας. Η αθλητική περιβολή του οχήματος, που μάλλον αποτελεί μια σχεδιαστική σπουδή των Γερμανών και λιγότερο ένα μοντέλο που με αλλαγές θα δούμε σύντομα στην αγορά, ενισχύεται από τους μεγάλους τροχούς των 20 ιντσών, το χαμηλότερο κατά 90 χλστ. ύψος του αμαξώματος (συνολικά, αγγίζει τα μόλις 1,4 μ.), το μεγαλύτερο πλάτος του (+30 χλστ.) και τους διαφορετικούς σε σχεδίαση εμπρός και πίσω προφυλακτήρες.

Σε ότι αφορά την κινητήρια μονάδα, οι ιθύνοντες της VW έχουν επιλέξει να εγκαταστήσουν έναν εξελιγμένο ηλεκτροκινητήρα -ίδιος με αυτόν που θα κινεί και το ηλεκτρικό Golf E-motion που σύντομα θα πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής- ο οποίος αποδίδει 114 ίππους και συνδυάζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες είναι εγκατεστημένες πίσω ακριβώς από το πίσω κάθισμα που λάμπει δια της απουσίας του. Σύμφωνα με τα επίσημα ανακοινωθέντα της VW, η αυτονομία κίνησης του αμιγώς ηλεκτρικού αυτού μοντέλου αγγίζει τα 180 χλμ., τη στιγμή που για την επιτάχυνση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα απαιτούνται περί τα 11 δλ. Σε ότι αφορά τη... σίτιση των συσσωρευτών με ενέργεια, η γερμανική εταιρεία ανακοινώνει πως το σύστημα φόρτισης, το οποίο έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με εταιρείες, όπως η GM, Porsche, Mercedes, BMW, Audiκαι Ford, απαιτεί μόλις 35 λεπτά για μια πλήρη φόρτιση, ενώ, φυσικά, η τροφοδότησή τους πραγματοποιείται και μέσω της πέδησης του οχήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα