Ο «θεός ροχάλιζε» ο Μήτρογλου σκόραρε

23:38 2/10/2013 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE 3ος ΟΜΙΛΟΣ - 2η αγωνιστική

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 0-3

ΓΗΠΕΔΟ: Κονστάντ φαν ντεν Στοκ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάγκεν (Νορβηγία)

Στο Βέλγιο η Άντερλεχτ κυριάρχησε απόλυτα, δημιούργησε σωρεία ευκαιριών, έχασε πέναλτι και τελικά ηττήθηκε με 3-0 από έναν κάκιστο αλλά απολύτως αποτελεσματικό Ολυμπιακό

που είχε τον Μήτρογλου αλλά και τον Ρομπέρτο σε μεγάλο βράδυ.

Μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα οι Βέλγοι ανέβηκαν και στο 11' έχασαν τεράστια ευκαιρία όταν ο Πρατ βγήκε μόνος του με τον Ρομπέρτο αλλά πλάσαρε άουτ. Δύο λεπτά μετά η άμυνα του Ολυμπιακου δεν κατάφερε να διώξει με τον Μπορύνο να σουτάρει τελικά στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας. Ο χορός των χαμένων ευκαίρων συνεχίστηκε στο 15' όταν μετά από έξοδο του Ρομπέρτο ο Ναούτινγκ πλάσαρε αλλά ο Μπογκ έκοψε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Ενώ λοιπόν η Άντερλεχτ δεν σκόραρε το έκανε ο Ολυμπιακός στην πρώτη του ουσιαστικά ευκαιρία. Συγκεκριμένα στο 17' ο Σαβιόλα έκοψε για τον Μήτρογλου ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα αλλά ο Ρομπέρτο έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Σουάρες στο 19'. Τρία λεπτά μετά ο Σάμαρης κράτησε μέσα στην περιοχή τον Κλιέσταν αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι. Το έκανε όμως στο 24' όταν αυτή τη φορά ο Σάμαρης έκανε κεφαλοκλείδωμα στον Κλιέσταν. Ο Μίτροβιτς το εκτέλεσε με τον Ρομπέρτο να αποκρούει εντυπωσιακά και με δεύτερη προσπάθεια να μπλοκάρει. Παρά το χαμένο πέναλτι η Άντερλεχτ συνέχισε την πίεση και στο 31' απείλησε με σουτ του Πρατ. Στο 43' ο Σουάρες εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Τα ροχαλητά από τον ουρανό ακούγονταν και στο δεύτερο μέρος με την Άντερλεχτ να χάνει μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 47'. Πέντε λεπτά μετά ο Σουάρες εξ επαφής σούταρε άουτ. Στην ακριβώς επόμενη φάση ο Μίτροβιτς βγήκε μόνος του με τον Ρομπέρτο με τον Ισπανό να τον νικάει και πάλι. Το δράμα των Βέλγων ολοκληρώθηκε στο 56' όταν μετά από κεφαλιά του Εντιγκά ο Μήτρογλου βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Προτό και με ιδανικό πλασέ έκανε το 0-2. Το εκπληκτικό βράδυ του Έλληνα επιθετικού συνεχίστηκε καθώς στο 72' με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο "παραθυράκι" και πέτυχε χατ-τρικ. Από εκεί και πέρα με τους Βέλγους καταρρακωμένους το ματς έγινε τυπική διαδικασία.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Γιον Φαν Ντεν Μπρομ): Προτό, Ζιλέ, Ν' Σακαλά, Κουγιατέ, Ναούτινγκ, Τίλεμανς, Κλιέσταν, Μπρούνο, Πρατ (74'Ατσεαμπόνγκ), Σουάρεζ, Μίτροβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντιγκά, Βάις, Ολαϊτάν (57'Φουστέρ), Σαβιόλα (65'Ντομίνγκες - 77' Χολέμπας), Μήτρογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα