Ομπάμα: Πιθανή επέμβαση στη Συρία

21:26 16/5/2013 - Πηγή: AEK365

Το συριακό ήταν στο επίκεντρο των πολύωρων επαφών του Μπαράκ Ομπάμα με τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσινγκτον, με τον αμερικανό πρόεδρο να αφήνει εκ νέου ανοιχτό το θέμα της στρατιωτικής δράσης, μόνο αν υπάρξουν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων.

Όπως εξήγησε ο αμερικανός πρόεδρος, έχει δει ενδείξεις χρήσης χημικών όπλων στη Συρία, είναι όμως σημαντικό «να υπάρξουν περισσότερο συγκεκριμένες πληροφορίες» πριν υπάρξουν αποφάσεις για

την δράση που θα πρέπει να αναληφθεί.

Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν υπάρχει «μαγική φόρμουλα» για το θέμα της Συρίας, ευελπιστώντας ότι η σύνοδος ΗΠΑ-Ρωσία στη Γενεύη «πρέπει να αποφέρει αποτελέσματα».

Από την πλευρά του, ο Ταγίπ Ερντογάν επισήμανε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διπλωματικές ενέργειες για την πρόληψη περισσότερων θανάτων στη Συρία.

Σε ό,τι αφορά το προαναγγελθέν ταξίδι του στη Γάζα και παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ να το ακυρώσει, ο Ταγίπ Ερντογάν επέμεινε ότι θα την επισκεφτεί μάλλον τον Ιούνιο, ενώ θα μεταβεί και στη Δυτική Όχθη. «Προσδίδω στην επίσκεψη μεγάλη σημασία για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή», είπε σχετικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα