Οι 10+1 καλύτερες ταινίες που μας έφερε το 2013

15:02 31/12/2013 - Πηγή: AEK365

Το 2013 ήταν μια χρονιά που μετά από πολύ καιρό μας έφερε πολύ καλές ταινίες, ένα από τα λίγα ίσως θετικά που έφερε αυτό το έτος. Πολλές ταινίες ξεχώρισαν κι έτσι η επιλογή της καλύτερης δεκάδες είναι μάλλον ενδεικτική καθώς πολλές ακόμα θα μπορούσαν να «χωρέσουν» στη λίστα.

12 years a slave

Ο Στιβ Μακ Κουίν μας φέρνει την έκπληξη της χρονιάς στην πιο δυνατή ίσως ταινία για την δουλεία στην Αμερική. Άκρως ρεαλιστική ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες από όλους. Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία, μια από τις χιλιάδες σκληρές ιστορίες δουλείας στην Αμερική. Σίγουρα είναι η ταινία

που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Gravity

Θα τη λέγαμε μάλλον την ταινία της χρονιάς. Με μοναδικό τοπίο το διάστημα και τη Σάντρα Μπούλοκ σε one woman show μας ταξίδεψε σε έναν άλλο κόσμο και μας έκανε για ακόμα μια φορά να καταλάβουμε ότι αρκεί μια καλή ιδέα, για να φτιαχτεί μια καλή ταινία ακόμα κι αν το σκηνικό είναι ένα. Η μοναξιά του διαστήματος και ανικανότητα του ανθρώπου μπροστά του είναι αβάσταχτες.

Django Unchained

Ο Κουέντιν Ταραντίνο επέστρεψε με μια ταινία γεμάτη δράση δημιουργώντας ένα δικό του γουέστερν, το είδος που τόσο αγαπά. Φυσικά, με τη δική του μοναδική αισθητική. Οι ερμηνείες από το πρωταγωνιστικό τρίο Φοξ-Βαλτς-Ντι Κάπριο συμπληρώνουν ιδανικά την τρέλα του Ταραντίνο και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό.

The Conjuring

Ο δημιουργός του Saw επαναλαμβάνει την επιτυχία της πρώτης του ταινίας και μάλλον την ξεπερνά! Ένα θρίλερ που θυμίζει κάτι από δεκαετία του '70 και με το γεγονός ότι βασίζεται σε αληθινή ιστορία το κάνει ακόμα πιο τρομακτικό. Το συμπέρασμα είναι ένα: δείτε την οπωσδήποτε, αλλά όχι μόνοι κι όχι μετά τα μεσάνυχτα...

Rush

Η ταινία μας αφηγείται την αντιπαλότητα μεταξύ των δυο θρύλων της Formula 1 το 1970, Νίκι Λάουντα και Τζέιμς Χαντ. Με εξαιρετική σκηνοθεσία και αποτύπωση της εποχής δημιουργείται μια ταινία που δε θα απολαύσουν μόνο οι λάτρεις της Formula. Πολύ καλές και με βάθος οι ερμηνείες των δυο πρωταγωνιστών.

Behind the Candelabra

Αν η ιδέα του Μάικλ Ντάγκλας και του Ματ Ντέιμον ως γκέι σας ξενίζει κάνετε μεγάλο λάθος. Η ερμηνεία τους ως Λιμπεράτσε και του εραστή του είναι εξαιρετικές. Η αληθινή ιστορία του Λιμπεράτσε που λίγοι την ήξεραν σε βάθος συγκλονίζει. Μια πολύ καλή ταινία του 2013 που δεν της δόθηκε η σημασία που της άξιζε.

The Iceman

Η ζωή ενός από τους πιο αδίστακτους δολοφόνους επί πληρωμή, του Ρίτσαρντ Κουκλίνσκι μεταφέρεται στον κινηματογράφο σε μια πολύ καλή ταινία. Αν και όσοι έχουν παρακολουθήσει τις πραγματικές συνεντεύξεις του Κουκλίνσκι, η ταινία μπορεί να φανεί λίγο ανακριβής, οι υπόλοιποι θα απολαύσουν μια εξαιρετική ιστορία με μια αποστομωτική ερμηνεία από τον Μάικλ Σάνον.

The Wolf of Wall Street

Ο Μάρτιν Σκορτσέζε κάνει και πάλι το θαύμα του έχοντας στο πλευρό του ξανά το Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Έντονος ρυθμός και πολύ καλές ερμηνείες με μπόλικο χιούμορ. Η ταινία αφορά την αληθινή ιστορία του Τζόρνταν Μπέλφορτ, έναν χρηματιστή στο Λονγκ Άιλαντ ο οποίος εξέτισε 20 μήνες στη φυλακή επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί σε μια μαζική υπόθεση απάτης τίτλων το 1990 που τον ενέπλεξε στην εκτεταμένη διαφθορά της Wall Street και στον εταιρικό τραπεζικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της διείσδυσης της μαφίας.

Mud

Ο Μάθιου Μακόναχι μας εκπλήσσει ευχάριστα και παίζει επιτέλους σε μια πολύ καλή ταινία. Δυο παιδιά βοηθούν ένα φυγά, να ξεφύγει από όσους τον κυνηγούν και δημιουργούν μια εξαιρετική ταινία. Μια ταινία για τη φιλία, τον έρωτα, την αγριότητα που τα συμπυκνώνει όλα σε μοναδικές εικόνες.

Η τέλεια ομορφιά

Ο Πάολο Σορεντίνο δημιουργεί το αριστούργημά του για έναν γεροπαράξενο καλλιτέχνη που τον τρώει χαμένη του νιότη και προσπαθεί να την ξαναζήσει. Εξαιρετικός ο πρωταγωνιστής Τόνι Σερβίλο

και η μια...

Searching for Sugarman

Το ντοκιμαντέρ αυτό πρέπει να μπει σε μια ξεχωριστή θέση όχι μόνο στη συγκεκριμένη λίστα, αλλά και στις καρδιές μας, όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται αυτό. Χάρη στο ντοκιμαντέρ αυτό μας δόθηκε η ευκαιρία μέσα στο 2013 να ανακαλύψουμε έναν απίστευτο καλλιτέχνη που η ζωή και το star system των ανθρώπων τον οδήγησαν στην αφάνεια. Όμως επειδή ευτυχώς ποτέ δεν είναι αργά πάντα έρχεται η στιγμή που όσοι αξίζουν δικαιώνονται. Και η στιγμή για τον Sugarman, δηλαδή τον Ροντρίγκεζ, ήταν αυτή. Ευτυχώς γι' αυτόν αλλά πάνω απ' όλα για εμάς...

Σημείωση: Η σειρά των ταινιών είναι τυχαία, εκτός από τις δυο πρώτες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα τρέιλερ των ταινιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα