Οι NY Times για τους Έλληνες «Ρομπέν των Δασών»

13:23 25/10/2012 - Πηγή: AEK365

Σε ένα άρθρο όλο ανθρωπιά, οι New York Times «προβάλλουν» τις προσπάθειες των Ελλήνων γιατρών να αντισταθούν στην οικονομική κρίση, συνεχίζοντας να βρίσκονται στο πλάι όσων των χρειάζονται και ειδικότερα των ανασφάλιστων πολιτών.
Στις αρχές του έτους, μία ομάδα γιατρών με βασικούς καθοδηγητές τον ογκολόγο-παθολόγο Κώστα Συρίγο και τον καρδιολόγο Γιώργο Βήχα, δημιούργησαν ένα «άτυπο» δίκτυο ιατρικής στήριξης ανασφάλιστων ασθενών.
Κατά κύριο λόγο, οι ασθενείς τους πάσχουν από διάφορες μορφές

καρκίνου και οι ίδιοι υποστήριξαν ότι προέβησαν σε αυτό το βήμα όντες συγκλονισμένοι από την ανάγκη των συμπολιτών τους για ιατρική παρακολούθηση, περίθαλψη και φαρμακευτική κάλυψη.
Το κέντρο ονομάζεται Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο και φιλοξενείται στην πρώην Αμερικανική Βάση στον Δήμο Ελληνικού.
Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στα επίπεδα εξαθλίωσης «που ήταν οι ΗΠΑ κατά τη -δική τους- κρίση, οπότε και, αν έχανες τη δουλειά σου, αυτομάτως έμενες και ιατρικά ανασφάλιστος».
Ο καρδιολόγος Γιώργος Βήχας από την πλευρά του, βλέπει τα πράγματα ρομαντικά ρεαλιστικά και επισημαίνει ότι «είμαστε ένα δίκτυο (που αποτελείται από πολλούς) Ρομπέν των δασών». Βέβαια, με τον ρεαλισμό που προαναφέρθηκε, ο κ. Βήχας τονίζει πως «αυτή η επιχείρηση έχει ημερομηνία λήξης... και αυτό διότι οι άνθρωποι, κάποια στιγμή θα πάψουν να μπορούν να προσφέρουν από το υστέρημά τους, ακριβώς λόγω της κρίσης. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος για τον οποίο πιέζουμε το κράτος να αναλάβει και πάλι τις ευθύνες του».

Keywords
Τυχαία Θέματα