To Derby κι ο Γκαραγκάνης σέρνουν τον αραβικό χορό

Η απαξίωση του Παναθηναϊκού μετατρέπει τον πρίγκιπα του Τσάκα σε «επενδυτή» σωτήρα...

Αρχισαν τα γλέντια κι οι (αραβικοί) χοροί
Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η μυστικοπάθεια και το απόλυτο κενό ενημέρωσης. Το «παρεάκι» των νοσταλγών παίζει επί χρόνια το ίδιο παιχνίδι. Διαφημίζουν το «αφεντικό» χωρίς κανένα επιχείρημα. Το ίδιο έκαναν επί χρόνια τώρα με τα σχέδια για το περίφημο νέο γήπεδο στον Βοτανικό που ήταν όλα ήταν όλα μυστικά. Κανείς δεν γνωρίζει ούτε και τώρα πόσο θα πληρώνει ο Παναθηναϊκός
για την ενδεχόμενη «μετακόμιση» και αν τελικά βγει κερδισμένος απ’ την ιστορία ή αν όχι μόνο θα έχει χάσει το ιστορικό γήπεδο της «Λεωφόρου» αλλά θα κληθεί να χρυσοπληρώσει το νέο γήπεδο με κόστος την αγωνιστική του διάλυση.

Το ίδιο κάνουν και με το νέο αραβικό… φρούτο που μας σερβίρουν σιγά – σιγά. Ξεκίνησαν πέρυσι με τον απίθανο Σουλτάν, συνεχίζουν εφέτος με τον Φεϊζάλ. Όπως γράφει και ο έγκυρος… αραβολόγος αναλυτής Λάμπρος Γκαραγκάνης, στην εφημερίδα που πολέμησε όσο καμία άλλη τον Παναθηναϊκό, ο Φεϊζάλ πήρε έγκριση από την ΕΕΑ να προχωρήσει το πλάνο του άμεσα, ωστόσο «μπλοκαρίστηκε» η ενδεχόμενη παρουσία του στο μετοχικό σχήμα του Παναθηναϊκού «από την «τροποποίηση» της AMΚ και από την εδραίωση της «Συμμαχίας», η οποία... πρόλαβε να σώσει τον Παναθηναϊκό, παίρνοντας αυτομάτως τα ηνία του».

Πέρα από το ανούσιο μπλαμπλαμπλα, όπου δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, κανένα πλάνο, παραμένει αναπάντητο και το ερώτημα γιατί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επέλεξε να δώσει τις μετοχές του (δωρεάν μάλιστα!) στον Γιάννη Αλαφούζο και την Παναθηναϊκή Συμμαχία και όχι στον πρίγκιπα Φεϊζάλ που τόσο κόπτεται (στα λόγια) για το καλό του Συλλόγου. Μήπως προσβλέποντας στην περαιτέρω απαξίωση του προϊόντος το οποίο φρόντισε ο ίδιος να χρεώσει πέρυσι αρνούμενος να πληρώσει το μερίδιό του; Σύμφωνα με αυτό το σενάριο που κυκλοφορεί ευρέως το τελευταίο διάστημα, τα 10-15 εκατομμύρια που υποτίθεται ότι θα βάλει ο πρίγκιπας για την… αναγέννηση της ομάδας θα φανούν ως λεφτά με ουρά...

Περιφραστικά το γράφει μάλιστα ο Λαμπρούκος ο μπαλαντέρ: «Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι ο Παναθηναϊκός, αυτή τη στιγμή, έχει ανάγκη από ρευστό (ανεξάρτητα, πραγματικά, ποιος θα το φέρει στα ταμεία του), δεν βάζει την ίδια την ομάδα επάνω από τα συμφέροντά του!» Πάντως ο ίδιος συντάκτης στο παρελθόν συμμετείχε στη... χορωδία των υμνητών της «κακοδιαχείρησης» ( εδώ).

Το επικοινωνιακό παιχνιδάκι επώνυμων και ανώνυμων συντακτών που Ζουν ανάμεσά μας είναι ξεκάθαρο. Σαλαμοποίηση των πάντων, ώστε να ανυψωθεί και πάλι η οικογένεια Βαρδινογιάννη στα μάτια του κόσμου.

Βλέπετε, είναι προφανές ότι μόνο έτσι θα μπορέσει να το καταφέρει. Εμφανίζοντας χειρότερους και χειρότερους στο προσκήνιο, αναδεικνύοντάς τους και λέγοντας μετά κοροϊδευτικά «έτσι τον έφτιαξαν τον Παναθηναϊκό «της λευτεριάς» από το 2008 και μετά. Χαμήλωσαν τον πήχη, χαμήλωσαν το επίπεδο» όπως γράφει στην εφημερίδα του Κώστα Γκόντζου ο ανώνυμος πρώην υπάλληλος της ΠΑΕ.

Η μοναδικ
Keywords
Τυχαία Θέματα