Οι Αετοί βομβάρδισαν το Άιμπροξ και κούνησαν σεντόνι...

10:22 24/8/2013 - Πηγή: AEK365

Τι υπέροχη, τι μαγική βραδιά σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια. Ήταν 24 Αυγούστου του 1994 όταν η ΑΕΚ έχοντας ως προίκα της το 2-0 της Νέας Φιλαδέλφειας, ταξίδεψε στη Γκλασκόβη προκειμένου να ολοκληρώσει έναν άθλο και να γράψει ιστορία... Και το έκανε: Η ΑΕΚ πήγε και κέρδισε και στη Σκοτία τη Ρέιτζερς με 0-1 και πήρε πανηγυρική πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, γράφοντας ιστορία καθώς έγινε η ΠΡΩΤΗ ελληνική ομάδα που κούνησε το "χρυσό" σεντόνι με τ' αστέρια.

Η βραδιά

στο Άιμπροξ λοιπόν ήταν υπέροχη... Ήταν μαγική, ήταν... ΑΕΚ. Λίγο πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ έφυγε στη κόντρα με τον Τσιάρτα να παίρνει τη μπάλα από τα αριστερά, σήκωσε κεφάλι, είδε τον Σαβέφσκι να κάνει κάθετη κίνηση στη μεγάλη περιοχή, του την πέρασε και ο πιο αγαπημένος σκοπιανός με πλασέ στην κίνηση και πέφτοντας στο χορτάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκόραν.

Ακόμα και ο Σαβέφσκι που δεν συνήθισε να πανηγυρίζει τα γκολ που σημείωνε, ξέσπασε: σαν μικρό παιδί πανηγύρισε, μέσα στη βροχερή εκείνο το βράδυ Γκλασκόβη.

Ήταν η χαρά που δεν μπορούσε να πνιγεί με τίποτα... Ήταν η στιγμή που η ΑΕΚ σφράγιζε την πρόκρισή της στους ομίλους. Το 0-1 το κράτησε η ομάδα ως το τέλος και έστειλε μήνυμα σε όλη την Ευρώπη (όταν έγινε η κλήρωση όλοι την είχαν... ξεγραμμένη) πως η Ελλάδα υπάρχει ποδοσφαιρικά, είναι στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και η τρεις φορές σερί πρωταθλήτρια ΑΕΚ είναι εκεί για να γευτεί αυτό το "πάρτι".

24/08/94: Ρέιντζερς-ΑΕΚ 0-1
(44' Σαβέβσκι)
Αγωνίστηκαν: Ατματσίδης, Αγορογιάννης, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Βλάχος, Σαμπανάτζοβιτς, Σαραβάκος, Σαβέβσκι (75' Σταματής), Κωστής, Τσιάρτας (85' Κοπιτσής), Κασάπης.
Προπονητής: Μπάγεβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα