Οι χειρονομίες που άφησαν εποχή ( ΦΩΤΟ+ VIDEO)

20:05 12/11/2011 - Πηγή: AEK365

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ποδοσφαιριστές ξεσπάνε, στις ύβρεις του κόσμου, με την ανύψωση του μεσαίου τους δακτύλου και σε πολλές περιπτώσεις με πιο άσεμνη χειρονομία. Δεν είναι επίσης λίγες οι φορές εκείνες που οι παίκτες πανηγυρίζουν με τον ίδιο τρόπο και τα τέρματα που σημειώνουν. Με αφορμή τα όσα έγιναν στη Βοσνία και τους φίλους της ομάδας κατά του Κριστιάνο Ρονάλντο και την απάντηση του Πορτογάλου, σας αναφέρουμε παρόμοιες περιπτώσεις που έχουν συμβεί και στη χώρα μας.

Το Aek365.gr θυμάται...

Σεζόν 95/96,

η ΑΕΚ υποδέχεται για την 8η αγωνιστική τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια και χάνει 1-0. Ο Χρήστος Κωστής ισοφαρίζει για την ΑΕΚ και πανηγυρίζει με τόσο έντονο τρόπο και πάθος που πηγαίνει προς το μέρος των φιλάθλων του Ολυμπιακού και κάνει άσεμνη χειρονομία λέγοντας ταυτόχρονα «εγώ σας ...»

Ο χαιρετισμός του Νάβας. Το 2000 η ΑΕΚ κοντράρεται εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό. Ο Φερνάντο Νάβας αντικρίζει την κόκκινη κάρτα και φεύγοντας από τον αγωνιστικό χώρο ανύψωσε τα μεσαία δάκτυλα και των δύο χεριών του προς τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο ίδιος υποστήριξε στον αθλητικό δικαστή ότι με αυτόν τον τρόπο έδειξε το σκορ μέχρι εκείνη την ώρα.

Ο Νέρι Καστίγιο σκοράρει το τρίτο τέρμα του Ολυμπιακού στο τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ το 2006 και ο τρόπος που πανηγυρίζει είναι προκλητικός και άκρως άσεμνος. Ο Μεξικανός επιθετικός τρέχει προς τον κόσμο του Ολυμπιακού και κατά την διάρκεια του πανηγυρισμού του κάνει την γνωστή χειρονομία.

Επόμενη όμοια περίπτωση είναι εκείνη του Αλμπάν Μπούσι. Ο Αλβανός επιθετικός του Απόλλωνα Καλαμαριάς αντέδρασε άσεμνα έπειτα από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι κόντρα στον Παναθηναϊκό σε ματς κυπέλου το 2007. Το ζήτημα πήρε ακραίες διαστάσεις με τον εισαγγελέα να κάνει έρευνες ακόμη και για την άδεια παραμονής του Αλβανού διεθνούς ενώ άλλες πηγές έκαναν λόγο ακόμη και για απέλαση (!).

Όλοι θα θυμόμαστε τον Παρασκευά Άντζα να χρησιμοποιεί και αυτός ως απάντηση ,στις ύβρεις των οπαδών του Παναθηναϊκού, το μεσαίο του δάκτυλο. Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο το 2008 στη πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Ο Άντζας σε μια αψιμαχία που είχε με τον Εντόι δέχτηκε δεύτερη κίτρινη και κατά την διάρκεια της αποχώρησής του από τον αγωνιστικό χώρο άκουγε όλο το γήπεδο να φωνάζει συνθήματα εναντίον του. Εκείνος απάντησε άμεσα όπως όλοι θυμόμαστε. Παρόμοιο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Άντζα έχει γίνει και όταν ο Έλληνας αμυντικός αγωνιζόταν με την φανέλα της SKODA Ξάθνης.

Το ξέσπασμα του Κυργιάκου. Ο Σωτήρης Κυργιάκος έχει γίνει αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου του 2009 με τον Ολυμπιακό. Ο Σκόκο σκοράρει για την Ένωση και το «αλάνι» ξεσπά εναντίον του πάγκου του Ολυμπιακού κάνοντας με την σειρά του και αυτός την χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια. Ο Κυργιάκος αποβλήθηκε από τον πάγκο της ομάδας και κατά την διάρκεια που έφευγε για τα αποδυτήρια , άκουσε πολλά από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Ο Χοσέ Χολέμπας «ζήλεψ

Keywords
Τυχαία Θέματα