Οι γυναίκες νικούν τους άντρες στο παρκάρισμα

12:26 31/1/2012 - Πηγή: AEK365

Αν και οι γυναίκες θεωρούνται κακοί οδηγοί, στο παρκάρισμα φαίνεται ότι το 'χουν περισσότερο από τους άνδρες. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει μια νέα έρευνα, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες μπορούν να βρουν πιο εύκολα θέση στάθμευσης, αλλά και παρκάρουν καλύτερα, αν και μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο.

Η έρευνα βασίστηκε σε ένα πείραμα με επτά σημαντικές συνιστώσες για τον τρόπο παρκαρίσματος, στο οποίο οι γυναίκες συγκέντρωσαν βαθμολογία13,4 στα 20, ενώ οι άντρες 12,3.

Εμπνευστής του πειράματος

είναι ο εκπαιδευτικός οδηγών Νιλ Μπίσον, ο οποίος χαρακτήρισε τα αποτελέσματά θεαματικά.

«Από την εμπειρία μου οι άνδρες μάθαιναν πάντα καλύτερα και συνήθως είχαν καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα οδήγησης. Ωστόσο, είναι πιθανόν οι γυναίκες να συγκρατούν καλύτερα τις πληροφορίες. Τα αποτελέσματα της έρευνας καταρρίπτουν εξάλλου και τον μύθο που θέλει τους άνδρες να έχουν καλύτερη αντίληψη του χώρου από τις γυναίκες. Δείχνουν ότι οι άνδρες θα πρέπει να σέβονται περισσότερο τις γυναίκες σε ό,τι αφορά το παρκάρισμα. Τα δεδομένα δεν ψεύδονται».

Την έρευνα πραγματοποίησε η εταιρία στάθμευσης αυτοκινήτων NCP, η οποία προσέλαβε μια ομάδα ερευνητών για να παρατηρήσουν 2.500 οδηγούς στους 700 χώρους στάθμευσής της στη Βρετανία για ένα διάστημα ενός μήνα.

Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των γυναικών είχαν την καλύτερη «προ στάθμευσης στάση», σε σχέση με το 50% των ανδρών. Το 39% των γυναικών οδηγών έφερναν στη σωστή θέση το όχημα στο στάδιο της όπισθεν, σε σχέση με το 28% των ανδρών.

Πάντως, τα αποτελέσματα της έρευνας αναφέρουν ότι οι άνδρες παρκάρουν πολύ πιο γρήγορα καθώς θέλουν κατά μέσο 16 δευτερόλεπτα, ενώ οι γυναίκες 21. Όπως μάλιστα αναφέρει η έρευνα ο μέσος οδηγός παρκάρει το αυτοκίνητό του 1.004 φορές στη ζωή του κι έτσι οι γυναίκες περνούν δώδεκα μέρες από τη ζωή τους παρκάροντας, ενώ οι άντρες μόλις εννιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα