Οι σκλάβοι του Μουντιάλ!

16:54 27/3/2013 - Πηγή: AEK365

Απομένουν εννιά ολόκληρα χρόνια για την έναρξη του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, ωστόσο ήδη η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί ίσως την πιο αμαρτωλή στην ιστορία. Σκάνδαλα δωροδοκίας, αλλαγή των παραδοσιακών ημερομηνιών και τώρα καταγγελία για στυγνή εκμετάλλευση του ανθρωπίνου δυναμικού που εργάζεται στα υπό ανέγερση γήπεδα. Οι Εμίρηδες έταξαν λαγούς με πετραχήλια, πλωτά γήπεδα, στάδια με οροφές και ίσως να εμφανίσουν και διαστημόπλοια, αλλά δεν πολυκαίγονται για τις συνθήκες εργασίας στα συγκεκριμένα έργα. Ο σκοπός άλλωστε αγιάζει τα μέσα και να τι εννοούμε.

Μια άνευ

προηγουμένου εκμετάλλευση και «χρησιμοποίηση» εργατικού δυναμικού συμβαίνει στο Κατάρ, εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, όπως καταγγέλλει Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία του Κατάρ. Συγκεκριμένα άνθρωποι της Ομοσπονδίας αποκαλύπτουν πως οι εργαζόμενοι στα στάδια και στα κτίρια υποδομών του Μουντιάλ, δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες έως και Μεσαιωνικές συνθήκες. Πιο συγκεκριμένα, στα έργα δουλεύουν ως επί το πλείστον εργαζόμενοι από το Νεπάλ και τις Φιλιππίνες, στους οποίους επιβάλλεται «καταναγκαστική» εργασία, ενώ πολλές φορές δεν τηρούνται τα συμφωνημένα όσον αφορά τις μισθοδοσίες.

Από τη μεριά της η FIFA ποιεί την νήσσα και τονίζει πως θα ξεκινήσει συζητήσεις με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης αλλά και με διάφορους οργανισμούς που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών εργασίας. Ποιος την πιστεύει όμως, τη στιγμή που έχει αποκαλυφθεί ότι το Κατάρ εξαγόρασε αγόρασε την ψηφοφορία το 2010, ενώ πριν από μερικές ημέρες αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί τα Μουντιάλ χειμωνιάτικα; Κανείς...

Keywords
Τυχαία Θέματα