Οι βιαστές της Ινδής προσπάθησαν να την σκοτώσουν

14:41 2/1/2013 - Πηγή: AEK365

Νέα στοιχεία για την τραγική υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 23χρονης μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί έρχονται στο φως, καθώς αποκαλύπτεται ότι μετά το βιασμό οι δράστες επιχείρησαν να σκοτώσουν τη νεαρή φοιτήτρια παρασύροντάς την με το λεωφορείο. Την Πέμπτη απαγγέλλονται κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων και ουδείς δικηγόρος δέχεται να αναλάβει την υπεράσπισή τους.

Την ίδια στιγμή, ο Ινδός υπουργός Παιδείας ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα της φοιτήτριας

ιατρικής που άφησε την τελευταία πνοή της το Σάββατο σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, ώστε να της αποδοθεί τιμή και να λάβει το όνομά της νέο αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο κατά των βιασμών.

Ο ινδικός Τύπος γράφει την Τετάρτη, επικαλούμενος έκθεση της αστυνομίας, ότι οι βιαστές της νεαρής φοιτήτριας στο Νέο Δελχί προσπάθησαν να την σκοτώσουν μετά τον βιασμό και τον βάναυσο ξυλοδαρμό της.

Ο φίλος της φοιτήτριας κατάφερε εγκαίρως να την τραβήξει μακριά από το λεωφορείο τη στιγμή που ήταν έτοιμο να την παρασύρει, σύμφωνα με την έκθεση που αριθμεί 1.000 σελίδες και πρόκειται να δημοσιοποιηθεί επίσημα την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά δίκτυα, η νέα γυναίκα κατάφερε να δαγκώσει τρεις από τους βιαστές της στην προσπάθειά της να διαφύγει.

Οι δαγκωματιές, όπως και αίμα, ίχνη σπέρματος και τρίχες, αλλά και η μαρτυρία του φίλου της 23χρονης θα χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία εναντίον των κατηγορούμενων.

«Από την γυναίκα και τον φίλο της οι δράστες είχαν πάρει τα ρούχα και τους πέταξαν από το λεωφορείο. Ο φίλος της την τράβηξε μόλις είδε το λεωφορείο να κάνει όπισθεν για να τους πατήσει» αναφέρει η έκθεση.

Σύμφωνα με τους Times of India, ένα από τα ενοχοποιητικά στοιχεία που θα παρουσιάσει η αστυνομία είναι η προσπάθεια καταστροφής των στοιχείων από τον οδηγό του λεωφορείου, ο οποίος συμμετείχε στον βιασμό της φοιτήτριας: η έκθεση αποκαλύπτει πως προσπάθησε να καθαρίσει το όχημα και να κάψει τα ρούχα των θυμάτων.

Έξι άτομα έχουν συλληφθεί για το έγκλημα. Οι πέντε θα δικαστούν την Πέμπτη με τις κατηγορίες του βιασμού και της ανθρωποκτονίας ενώπιον ειδικού δικαστηρίου, και εφόσον καταδικαστούν βρίσκονται αντιμέτωποι με την ποινή του θανάτου, η οποία σπάνια εκτελείται στην Ινδία. Ο έκτος ύποπτος, ηλικίας 17 ετών, θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου ανηλίκων.

Οι δικηγόροι της περιφέρειας στην οποία ανήκει το δικαστήριο στο οποίο θα εκδικαστεί η υπόθεση ανακοίνωσαν πως αρνούνται να υπερασπιστούν τους κατηγορούμενους. «Αποφασίσαμε πως κανένας δικηγόρος δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορούμενων, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν αντιδεοντολογικό» ανακοίνωσε ο Σανζάι Κουμάρ, μέλος του δικηγορικού συλλόγου της περιφέρειας.

Η ιδιαίτερη βιαιότητα του εγκλήματος έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και κατακραυγή στην Ινδία και σε όλο τον κόσμο για τις επιθέσεις και τους βιασμούς γυναικών που στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες παραμένουν ατιμώρητοι.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ δεσμεύτηκε να επιβάλλονται στο εξής αυστηρότερες ποινές στους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων, και για το λόγο αυτό συστάθηκε ομάδα ειδικών με επικεφαλής των πρώην πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Με αφορμή την τραγική αυτή υπόθεση, ο Iνδός υπουργός Παιδείας Σάσι Θαρούρ ανέλαβε την πρωτοβουλία να αρχίσει συζήτηση στη Βουλή για τη θέσπιση νόμου που θα τιμωρεί αυστηρότερα τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων.

Ο ίδιος ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα της 23χρονης φοιτήτριας, εκτός εάν διαφωνούν οι γονείς της, ώστε να της αποδοθεί τιμή και να πάρει το όνομά της ο νέος νόμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα