Οκλαχόμα: Οι ήρωες της τραγωδίας

13:38 21/5/2013 - Πηγή: AEK365

Η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει στρέψει την προσοχή της στα όσα συμβαίνουν στην Οκλαχόμα μετά τον φονικό ανεμοστρόβιλο ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο 91 ανθρώπων μεταξύ των οποίων και παιδιά.
Μέσα από την τραγωδία έρχονται στο φως της δημοσιότητας συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες όπως αυτή της δασκάλας στην πόλη Μουρ, ένα μεγάλο μέρος της οποίας ισοπεδώθηκε από τον ανεμοστρόβιλο. Η Σίνθια Λου είναι δασκάλα της πρώτης τάξης στο σχολείο του δημοτικού Briarwood, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, και μπόρεσε να σώσει έξι

μαθητές της.
Έξι παιδάκια βρήκαν καταφύγιο στην τουαλέτα του σχολείου. Και η δασκάλα τους, για να τα προστατεύει, έβαλε το σώμα της πάνω τους, καλύπτοντάς τα. Και έτσι τους έσωσε τη ζωή. Σύμφωνα με την Daily Mail, η δασκάλα λέγεται πως έχει τραυματιστεί σοβαρά.
Η ιστορία της δε θα γινόταν γνωστή αν η μητέρα ενός 6χρονου, ενός από τα παιδιά που έσωσε η ηρωική δασκάλα, δεν την ευχαριστούσε μέσω του καναλιού KFOR.

Μια άλλη ηρωίδα, είναι μια μητέρα. Έχασε το σπίτι της, αλλά κατάφερε να κρατήσει σώα τα παιδιά της. Τα πήρε για να κρυφτούν στην μπανιέρα. Ο ανεμοστρόβιλος παρέσυρε το σπίτι τους. Και παραλίγο να παρασύρει και την κόρη της. Η γυναίκα αναγκάστηκε να πιάσει το παιδί από τα μαλλιά για να το σώσει από τον δαιμονισμένο αέρα.
Μια άλλη γυναίκα, η Ελίζαμπεθ, ρίσκαρε τη ζωή της όταν κατάλαβε τι επρόκειτο να γίνει για να σώσει τη ζωή του πιο πιστού της φίλου, του σκύλου της. Ήταν στο δρόμο για τη δουλειά όταν είδε την καταιγίδα να πλησιάζει και αποφάσισε να γυρίσει πίσω. «Έτρεχα, δε με ένοιαζε αν θα μου έκοβαν κλήση». Όταν έφτασε στο σπίτι της, πήρε το σκυλάκι της και κρύφτηκαν στην μπανιέρα. Ο αέρας την παρέσυρε και χτύπησε το κεφάλι της. Ευτυχώς όχι σοβαρά. Και έσωσε και τον σκύλο της!

Keywords
Τυχαία Θέματα