Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

17:47 27/10/2012 - Πηγή: AEK365

Μαραθώνια ήταν η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με βασικό αντικείμενο να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες για τα επώδυνα μέτρα.
Κατά την έξοδό του ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι «έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος» και ότι τα μέτρα θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση

μέσα στις επόμενες ημέρες.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν θα έρθουν σε ένα νομοσχέδιο τα μέτρα, με δεδομένη την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα εργασιακά, ο υπουργός είπε: «Νομίζω ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν σε ένα νομοσχέδιο».
Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος αποχωρώντας από τη σύσκεψη δήλωσε: «Έχουμε συνεργασία για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της κυβέρνησης ούτως ώστε μέχρι το Eurogroup της Τετάρτης να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και να έχουν προωθηθεί προς την Βουλή όλες οι διατάξεις που πρέπει να έχουν ψηφιστεί».
Στην κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό μετείχαν οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης και συγκεκριμένα όσων τα υπουργεία τους σχετίζονται με τα προαπαιτούμενα που ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση προκειμένου να συνεχιστεί από αυτήν η οικονομική στήριξη της Ελλάδας.
Η κυβερνητική σύσκεψη θα έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες πριν την συνέχιση των εργασιών του Euro Working Group και τέσσερις ημέρες πριν το την έκτακτη τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιήσουν οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα