Ομαδικός τάφος γυναικόπαιδων στη Συρία

15:12 12/3/2012 - Πηγή: AEK365

Τα πτώματα γυναικών και παιδιών ανακαλύφθηκαν στην πόλη Χομς, στις συνοικίες Καρμ αλ-Ζεϊτούν και Αλ-Ανταουίγε, σύμφωνα με τη συριακή αντιπολίτευση. Ο αριθμός των θυμάτων φτάνει τους 47, ενώ κάποιοι μιλούν ακόμα και για 57.

Ο ακτιβιστής Ομάρ Χόμσι μιλά για 57 νεκρούς. «Τα πτώματα ανήκουν σε 28 παιδιά, 23 γυναίκες και έξι άνδρες. Βρέθηκαν στις συνοικίες Καρμ αλ-Ζειτούν και Αλ-Ανταουίγε. Ορισμένα έχουν ίχνη βασανισμών, ορισμένοι κάηκαν ζωντανοί, άλλοι σφαγιάστηκαν με μαχαίρια» αναφέρει ο ακτιβιστής.

Οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού μιλά για δολοφονίες 45 ατόμων.

Η περιοχή

της Χομς δέχθηκε την Κυριακή νέο σφοδρό βομβαρδισμό από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ. Η σφαγή που καταγγέλλεται από τους ακτιβιστές συνέβη το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον Χάντι Αμπντάλα της Γενικής Επιτροπής της Συριακής Επανάστασης η σφαγή διαπράχθηκε από τους σαμπίχα (ένοπλες ομάδες του καθεστώτος).

Η κρατική τηλεόραση επέρριψε την ευθύνη σε ένοπλες «τρομοκρατικές συμμορίες», λέγοντας ότι αυτές «απήγαγαν πολίτες στις συνοικίες της Χομς, τους σκότωσαν και τους βιντεοσκόπησαν για να προκαλέσουν διεθνείς αντιδράσεις εναντίον της Συρίας».

Το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο ζήτησε τη Δευτέρα επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έπειτα από τις πληροφορίες για τη σφαγή.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία επισκέφθηκε το Κατάρ, όπου αναμένεται να έχει συνομιλίες με ανώτερους αξιωματούχους για την κατάσταση στη Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Χάμαντ μπεν Γιάσεμ αλ Θάνι κατήγγειλε το Σάββατο τη «συστηματική γενοκτονία εκ μέρους της συριακής κυβέρνησης» και δήλωσε ότι ήλθε η ώρα για την αποστολή αραβικών και διεθνών δυνάμεων στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα