«Όπως με ΟΦΗ και Ξάνθη, για τη νίκη»

15:16 2/2/2013 - Πηγή: AEK365

Για την αγωνιστική βελτίωση της ΑΕΚ στον δεύτερο γύρο και τον σημερινό αγώνα με τον Πανιώνιο μίλησε ο Ανδρέας Σταματής στο match programme...

Όταν ήρθες στην ΑΕΚ το καλοκαίρι φανταζόσουν ότι στο τέλος του πρώτου γύρου θα ήσουν ο πρώτος σκόρερ της;

Ερχόμενος στην ΑΕΚ αυτό που ήθελα αρχικά ήταν να τη βοηθήσω. Είμαι πολύ χαρούμενος

για το ότι έτυχε την 15η αγωνιστική να είμαι ο πρώτος σκόρερ της, αλλά έχω ακόμα να δώσω πολλά περισσότερα.

Πώς αισθάνεσαι που θα αντιμετωπίσεις την πρώην ομάδα σου;

Αισθάνομαι απόλυτα έτοιμος να την αντιμετωπίσω. Στον Πανιώνιο πέρασα τρία χρόνια, γαλουχήθηκα ως ποδοσφαιριστής, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία πλέον. Είμαι επαγγελματίας και κοιτάζω να βοηθήσω την ομάδα μου.

Που πιστεύεις ότι θα κριθεί ο αποψινός αγώνας με τον Πανιώνιο;

Πιστεύω πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι και βγάλουμε το ίδιο αγωνιστικό πάθος και πειθαρχία όπως με την SKODA Ξάνθη και τον ΟΦΗ θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε τη νίκη.

Θεωρείς ότι με νίκες στα δύο επόμενα παιχνίδια απομακρύνεται οριστικά το ενδεχόμενο του υποβιβασμού;

Έχω ξαναπεί ότι κάθε παιχνίδι για εμάς είναι σαν τελικός. Σαφώς αν κερδίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια αυξάνουμε τις πιθανότητες να μείνουμε στην κατηγορία, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς σε κάθε ματς μέχρι το τέλος.

Τι πιστεύεις ότι συντέλεσε στη βελτίωση της εικόνας της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια;

Οι προσθήκες του Ιανουαρίου βοήθησαν στη βελτίωση της ομάδας, καθώς και το ότι αφομοιώνουμε σιγά σιγά τη φιλοσοφία του προπονητή μας και βγάζουμε στο γήπεδο όλη τη δουλειά που κάνουμε, καθώς και το πάθος που πρέπει να έχουμε ως ΑΕΚ.

Στην προετοιμασία είχες δηλώσει ότι η ΑΕΚ χρειάζεται έμπειρο επιθετικό, πιστεύεις ότι η προσθήκη του Πετρόπουλου έλυσε αυτό το πρόβλημα;

Ο Αντώνης είναι ένας έμπειρος επιθετικός, με πολλές παραστάσεις και σίγουρα η προσθήκη του βοήθησε τόσο στο επιθετικό κομμάτι όσο και στην ορθότερη ανάπτυξη της ομάδας.

Στα περισσότερα παιχνίδια έχεις αγωνιστεί στα αριστερά της επίθεσης, σε βολεύει αυτή η θέση ή προτιμάς στην κορυφή;

Μου αρέσει καλύτερα αυτή η θέση γιατί πιστεύω ότι μπορώ να συμμετέχω πιο πολύ στην ανάπτυξη της ομάδας. Ήταν μια θέση που με προέτρεψε ο κ. Λίνεν να δοκιμάσω και πιστεύω ότι ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού μου.

Πόσο δύσκολο είναι να μείνετε ανεπηρέαστοι από τα οικονομικά προβλήματα και προσηλωμένοι στη δουλειά σας;

Δεν είναι η δουλειά μου να σχολιάζω τέτοια θέματα. Πιστεύω τις απαντήσεις μας, τόσο προσωπικά όσο και ομαδικά, τις δίνουμε κάθε αγωνιστική μέσα στο γήπεδο.

Είχες κάποιον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ ως πρότυπο στο ξεκίνημα της καριέρας σου;

Από την ΑΕΚ μου άρεσαν πολύ ο Ντανιέλ Μπατίστα και ο Ντέμης Νικολαΐδης, ενώ από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο ξεχώριζα πάντα τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο.

Θα ήθελες να αποκαλύψεις ποιο ποδοσφαιρικό όνειρο θα ήθελες να εκπληρώσεις με την κιτρινόμαυρη φανέλα;

Το όνειρο μου από την ημέρα που ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο ήταν να πάρω κι εγώ το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, όπως ο πατέρας μου. Παρά τις δυσκολίες που έχουμε περάσει φέτος και το ότι είμαστε μακριά από τις πρώτες θέσεις, εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε τα επόμενα χρόνια.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στους φιλάθλους της ΑΕΚ;

Έχουμε πει από την αρχή της χρονιάς ότι οι φίλαθλοι είναι ο 12ος παίκτης μας και ξέρουμε ότι είναι συνεχώς δίπλα μας, μας στηρίζει τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και επί προσωπικού θα ήθελα να ανταποδώσω τη στήριξή τους με μια υπόσχεση: θα κάνουμε και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά ώστε να επαναφέρουμε την ΑΕΚ στη θέση που της αρμόζει και να κάνουμε υπερήφανους τόσο τους εαυτούς μας όσο και όλους τους ΑΕΚτζήδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα