Ωρα αποδείξεων για Ξενιάδη

10:22 2/1/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Το προφανές περιμένουν στην ΑΕΚ από τον Βασίλη Ξενιάδη και τούτο τονίζει το GOAL: "Δείξε μας τα χρήματα", είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ με την εφημερίδα να τονίζει: "Μετά το ραντεβού της Παρασκευής ανάμεσα σε Αδαμίδη και Ξενιάδη ο Έλληνας επιχειρηματίας καλείται να καταβάλλει έως την Τετάρτη 2,5 εκατ. ευρώ". Στο ρεπορτάζ επίσης σημειώνεται

χαρακτηριστικά: "...Είναι σαφές πως, αν δεν υπάρξει θετική έκβαση στην υπόθεση Ξενιάδη (ή σε κάποια από αυτές που χειρίζεται ο Αδαμίδης), η ΑΕΚ θα φλερτάρει πιο έντονα από ποτέ με την πτώχευση ή το Πρωτοδικείο. Από σήμερα κιόλας στην ΑΕΚ έχουν ενημερωθεί και προσδοκούν πως ο Ξενιάδης θα φανεί συνεπής και φερέγγυος, δίνοντας -σε πρώτη φάση- ποσό 2,5 εκατ. ευρώ, που θα χρησιμοποιηθεί για την εξόφληση παικτών και υπαλληλικού προσωπικού. Αυτή θα είναι η πρώτη βασική συνθήκη που θα πρέπει να καλύψει, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία μετάβασης της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας στην ιδιοκτησία του. Κατά τη διάρκεια της επαφής τους, Αδαμίδης και Ξενιάδης έχουν ορίσει συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, στο οποίο -αύριο ή μεθαύριο- θα γίνει η συνάντηση για την υπογραφή συμφωνητικού και την κατάθεση των χρημάτων. Για τη φερεγγυότητα του Ξενιάδη υπήρξε ενδελεχής έρευνα από τους παράγοντες της ΑΕΚ που προχώρησαν την υπόθεση. Στον έλεγχο που πραγματοποίησαν χρησιμοποίησαν τραπεζικές πηγές και διαπίστωσαν τη δυναμική του ενδιαφερόμενου μέσω τραπεζών (της Πειραιώς και 1-2 ακόμα). Κατέληξαν στο συμπέρασμα πως έχει πολλές εταιρείες, ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο, γνώρισαν την οικογενειακή του καταγωγή, αλλά και πως είναι ΑΕΚτζής.

Για τη φερεγγυότητα του Ξενιάδη ειπώθηκαν ήδη πολλά. Το κλείσιμο της χρηματιστηριακής εταιρείας που είχε και οι απαγορεύσεις που του τέθηκαν είναι μεγάλο αγκάθι. Λέγεται μάλιστα πως είχε συναλλαγές και με παλαίμαχο παίκτη της ΑΕΚ, που κατηγορεί τον Ξενιάδη για χρήματα που έχασε. Για τις δραστηριότητές του υπήρξε έντονη αμφισβήτηση και ως προς το κατά πόσο έχει χρήματα έστω και για να... επιβιώνει. Και βέβαια τον εμπλέκουν σε αθέμιτες συνεργασίες με τον Ψωμιάδη, ώστε να μπει ο Ξενιάδης ως αντ' αυτού στην ΠΑΕ και να κλείσει με εξωδικαστικό συμβιβασμό τις διαμάχες των δύο μερών".

SPORTDAY

Πρώτο θέμα και σήμερα είναι ο Βασίλης Ξενιάδης στη SportDay η οποία τονίζει πως η λύση Ξενιάδη για την ΑΕΚ οδηγεί στο "πουθενά"! Στο ρεπορτάζ της σημειώνεται: "Κανείς, πλην του Νίκου Στράτου, δεν δεσμεύεται για τη φερεγγυότητα του 46χρονου και η επιφυλακτικότητα φουντώνει. Με επιφυλακτικότητα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν στην ΑΕΚ το ενδιαφέρον του Βασίλη Ξενιάδη για την αγορά του 51% των μετοχών της ΠΑΕ. Η έρευνα που γίνεται από τον Σταύρο Αδαμίδη και τους συνεργάτες του για το... ποιον του υποψηφίου επενδυτή καταλήγει σε ασάφειες και πληροφορίες που προκαλούν ακόμη περισσότερα ερωτηματικά για τις δυνατότητές του να σηκώσει στις πλάτες του την «Ένωση», ακόμη και για τις πραγματικές του προθέσεις.
Την ίδια ώρα, ο Βασίλης Ξενιάδης δηλώνει σίγουρος πως θα κάνει την ΠΑΕ ΑΕΚ δική το

Keywords
Τυχαία Θέματα